Maria Olofsson, projektledare på Uminova Innovation.
Maria Olofsson, projektledare på Uminova Innovation.

Nu får startups möta storbolag

Nu ges regionens startups en unik möjlighet till kontakt och samarbete med storbolag. Satsningen Ignite Sweden kommer till Umeå 11 oktober.

Ignite Sweden har öppnat många dörrar för startups till storbolag i Malmö, Linköping och Stockholm. Nu får regionens startups samma unika möjlighet att skapa kontakt och förhoppningsvis framtida affärer och samarbeten.

I norra Sverige finns många heta techbolag och här finns starka kluster och nätverk inom klimatvänlig teknik, informationsteknologi och bioteknik, för att nämna några områden.

Nu ska dessa startups få möjlighet att under en intensiv dag, 11 oktober, knyta kontakt med stora industribolag. Några av bolagen som startup-företagen kommer att få möta är Alfa Laval, ABB, Pfizer och Varberg Energi. Satsningen Ignite Sweden bjuder in startups till detta arrangemang, och har redan haft flertalet lyckade event och framförallt lyckade matchningar.

– Det är en otrolig chans att få sätta sig ner med en utvecklingschef eller liknande på några av Sveriges största företag. Ignite genomför kvalitativa matchningar som verkligen kan medföra ett genombrott för ett startup. Jag hoppas att vi ska få visa att vi har otroligt många spännande techbolag här i regionen, och självklart att det ska leda till framtida affärer. Jag ser fram emot en dag med många spännande möten som även avslutas med DI Startup Tour, säger Maria Olofsson, projektledare Uminova Innovation, som samarbetar med Ignite inför detta event.

Startup-företag som är intresserad av att delta kan ansöka via Ignite Sweden.

Ignite Sweden är ett Vinnova-finansierat initiativ som drivs av THINGS, STING och LEAD i samarbete med MINC och Uminova Innovation.