Nuiteq hyllas i Innovate 2010
Harry van der Veen, vd för Nuiteq, ser fram mot att företaget får delta i världsfinalen av Red Herring Global Award.

Nu kan Nuiteq bli världsbäst

Skellefteåföretaget Nuiteq kan bli bäst i världen. Med sin avancerade multitouch-teknik har företaget utsetts till finalist i mycket prestigefyllda världsfinalen av Red Herring 100 Global Award.

Under 2010 var Nuiteq med om den stora framgången att utses som en av vinnarna i Red Herrings Europadeltävling. Men framgångarna stoppar inte där. Nuiteq har nu gått vidare till världsfinalen
Red Herring 100 Global Award, 24 – 26 januari i Los Angeles, vilket kan innebära att Skellefteåföretaget får pris som ett av världens mest intressanta nya teknikföretag 2010. 

— Vi är mycket glada över att vara en av finalisterna. Att bli utsedd från en pool av 1200 företag runt om i världen känns som en stor ära. Jag ser mycket fram emot att presentera Nuiteq i finalen i Los Angeles, speciellt med tanke på att vi för närvarande söker vår andra omgång riskkapital för att påskynda företagets tillväxt. Finalen kommer att bli en hotspot för god investerare, säger Nuiteqs vd Harry van der Veen.

Många framstående företag har genom åren deltagit i Red Herring Global Award. Några av de mer kända är Google, eBay och Skype, vilket säger en del om tävlingens betydelse.

Finalisterna till Red Herring utses utifrån särskilda kriterier som deras tekniska innovationer, hur företaget förvaltas, marknadens storlek, vilka investerare man har, kundstock och finansiell hälsa.

Se listan över de 100 mest framgångsrika företag
från Nordamerika, Europa och Asien som deltar i världsfinalen i Los Angeles 24 – 26 januari.

En av de senaste framgångarna för Nuiteq kommer från Indien där man samarbetar med TouchMagix som utifrån Nuiteqs teknik för multitouch-skärmar utvecklat specialdesignade bord med tryckbara skärmar för pubmiljöer och restauranger. Se video nedan. 

Text: Mikael Hansson