MedicaMemotusEN-1600x800
Bild från Medica 2017. Mikael Östberg, vd för Memotus (Instrube) i samtal med Hillevi Lindelöf, internationell affärsutvecklare hos Uminova Innovation.

Nu kan startups följa med till Medica

Startups och andra företag från norra Sverige har nu chansen att få följa med till Medica i Tyskland, en av världens största mässor inom medicin, vård och medicinsk teknik.

Det är Enterprise Europe Network (EEN) som söker startups och företag inom branschen som vill åka på mässan Medica som anordnas i Düsseldorf, 12-15 november 2018.

Medica lockar över 5000 utställare från mer än 70 länder till en världsutställning som ger inte minst startups möjlighet att knyta nya kontakter och få ingångar till internationell tillväxt. Omvärldsbevakning över de hetaste trenderna, internationella kontakter och stenkoll på den nyaste tekniken är exempel på vad ett företag som åker till Medica får.

En del av programmet, Medica Connected Healthcare Forum, ägnas åt hur startups kan få ut sina produkter och tjänster på marknaden och vilka utmaningar de måste övervinna för att uppnå detta.

Flera bolag från Umeå har deltagit under tidigare år. Maria Wallin Wållberg, vd för Likvor, är en av dessa.

– Medica är som en smältdegel av människor och produkter och alla har fokus på Medtech! Underbart för oss som jobbar i branschen och söker nya partners och influenser, säger Maria Wallin Wållberg.

Som ett tips till andra som vill åka hälsar hon:

– Boka upp möten om det är möjligt endera via partnerprogrammet som EEN håller i eller via egna kontakter. En bra startpunkt är att delta i en gemensam monter med andra bolag för att inte det ska kosta för mycket.

Enterprise Europe Network (EEN) erbjuder företag och startups inom branschen att åka på denna mässa samt delta på ett matchmaking-event med syfte att hitta internationella samarbetspartners och affärsmöjligheter globalt. Låter detta intressant? Kontakta Kurt Strömgren, senast den 30 september.

Läs mer om Medica.
Länk till EEN:s matchmaking-event.


Text av: Mikael Hansson

Fotograf: Messe Düsseldorf/ctillmann

Publicerad: 3 september, 2018Dela artikel:

Text av:

Fotograf:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

Messe Düsseldorf/ctillmann

3 september, 2018