Golfemoijs
Golfappen innehåller emoijs för alla tillfällen.

Nu kommer appen för riktiga golfnördar!

Många inom IT-branschen är också aktiva på golfbanorna. Nu kommer emoijs för alla golfare.

– Golf är en känslosport som inte lämnar någon utövare oberörd. Ibland är man euforisk efter en golfrunda men desto oftare är man beredd att slänga klubborna i sjön eller skänka bort utrustningen på blocket. Så säger Ann Klefbohm, en inbiten golfare sedan många år tillbaka men som enligt egen utsago oftast spelar ganska kasst.

Det började för några år sedan då hon bestämde sig för att gå ut på Facebook med sina golfresultat i hopp om att finna stöd så att hon kunde få pepp att kämpa på för att nå officiellt handikapp.

Ann Klefbohm och Hans karlsson har tagit fram golfappen.

Ann Klefbohm och Hans karlsson har tagit fram golfappen.

Golftermometer
– Jag kallade det för golftermometern. Jag ritade golfbollar med ansikten som fick illustrera resultatet från rundorna, berättar hon.

Det var bollar som grät, hade skämspåse på huvudet, var galet arga men också förvånade och glada bollar. Snabbt blev ”golftermometern” mycket populär och kommentarerna flödade. Facebookvännerna peppade och Ann fortsatte med sina bollar varje sommarsäsong med nya utmaningar.

– Folk började fråga mig var jag hade hittat bollarna eftersom de ville använda dessa själva. När jag berättade att jag hade ritat dom så var det mer än en som tyckte att jag borde göra en app där man kunde ladda ner bollarna som ikoner.

Idén låg och grodde men att få tid över i det egna företaget Base Media Norr gick inte. Kunskapen att utveckla en app hade inte Ann heller.

Apputveckling
Men det var när hon berättade om idén för sin bokförare Åsa Persson som det tog fart. Hon tipsade om Hans Karlsson som hon visste höll på med någon typ av apputveckling.

– Jag var väl lagom intresserad när Ann ringde upp mig. Men när hon berättade vad hon ville göra och skickade mig bilder på sina golfbollar då hoppade jag på direkt, berättar Hans. Dessutom såg jag möjligheterna att bygga vidare på ursprungsidén. En app där man kan skicka en känslomässig golfboll inte bara till Facebook utan som sms eller mms och till andra sociala medier.

Golfemojis
– Vi har gjort en gratisapp där du får fem fria golfemojis, säger Ann. Snart släpper vi också två ”golfpaket” där du kan köpa till 24 premium golfbollar men dessa kommer att dyka upp i gratisappen när det blir dags så du behöver inte ladda ner den på nytt om du vill köpa ett paket bollar.

– Nästa steg blir att animera bollarna. Men nu börjar vi med gratisappen och sedan ser vi hur intresset är för att köpa paket för 2,50 dollar styck. Vi är lite förvånade att ingen gjort detta tidigare men till och med webbadresserna för både .com och .se var lediga: golfemoji och golfemojis, säger Hans.

Här hittar du alla golfemoijs.