Nu släpps biljetterna till Agile Exchange 2015

Förra årets konferens Agile Exchange i Umeå blev en succé. Nu kommer fortsättningen, Västerbotten Agile Exchange 2015. En nyhet för i år är att företag kan sponsra studenter att vara med.

Målet med
Västerbotten Agile Exchange 2015
är att lyfta fram lokala förmågor och främja agil systemutveckling i regionen. Årets spår är Krav & Test, Utveckling & Teknik, samt Team & Ledarskap. Föreläsarna kommer från Omegapoint, Zapote, CGI, Cinnober, Aidium, Umecon, Metria och ITS vid Umeå universitet.  

– Förra årets konferens lockade 80 deltagare. I år hoppas vi på över 100. Framförallt hoppas vi på större deltagande från Skellefteå, Lycksele och Örnsköldsvik. Vi är övertygade om att det finns lika mycket kunskap och inspiration att hämta där som i Umeå, menar Jenny Österlund, arrangör från it-företaget Acino.

– Då vi fick enhälligt bra feedback i utvärderingarna av fjolårets konferens ser upplägget liknande ut i år med föreläsningar före och efter lunch. Open Space var ett populärt inslag men många tyckte att det var svårt att hinna delta i flera olika diskussioner. Därför har vi i år delat upp det i två kortare block med föreläsningar emellan för att underlätta detta, fortsätter Jenny Österlund.

Sponsra studenter

En nyhet för i år är att företag har möjlighet att ge studenter chansen att delta på konferensen. Initiativet kan ses som en del i en större målsättning med att utbilda duktiga utvecklare och få dom att stanna kvar i norra Sverige.

– Det är viktigt att alla medarbetare är väl införstådda med det agila arbetssättet. Därför vill vi att så många studenter som möjligt ska få chansen att delta i Västerbotten Agile Exchange. Hela konferensen bygger på lokalt kunskapsutbyte och det gemensamma driv som finns i vår region och vi ser det därför som ett ypperligt tillfälle att både utbilda studenterna inom det agila och ge dom en möjlighet att träffa och prata med företagsrepresentanter i regionen, berättar Jenny Österlund.

För att hjälpa studenter att vara med bjuds nu företag in att sponsra en eller flera studenter. Om ett företag väljer att sponsra med halva deltagaravgiften så står Acino för den andra halvan.

Acino Academy, nätverket AgilaUme och InfoTech Umeå arrangerar konferensen tillsammans på Väven i Umeå den 15 april, 2015.
Se inbjudan och anmälan.