Nuiteq Årets Företag 2013
Harry van der Veen var mycket glad över att hans företag Nuiteq firades som Årets företag 2013 i Skellefteå.

Nuiteq blir Årets företag i Skellefteå

Nuiteq hyllas som Årets företag 2013 när Alvargalan i helgen genomfördes i Skellefteå. ”En fantastisk utmärkelse, och det sker tack vare ett lagarbete”, menade Harry van der Veen, vd och grundare.

Nuiteq
har haft stora framgångar på global nivå med sina mjukvaruprogram för den framväxande multitouch-tekniken som finns i läsplattor och tryckbara datorskärmar. Bara för en tid sedan kunde Nuiteq visa upp ett helt nytt samarbete med Lenovo, stor datortillverkare från Kina som installerat Nuiteqs mjukvara i en av sina datorer.

När Alvargalan nu hyllar Skellefteås framstående företag fick Nuiteqs vd Harry van der Veen kliva fram för att ta emot Skellefteå kommuns pris som Årets företag 2013.

Juryns motivering lyder: ”Företaget är ett klart bevis på den kompetens och kreativitet som finns bland studenterna på Campus Skellefteå. Med en tydlig vision att förbättra människors förmåga att interagera med teknik, har företaget snabbt fått stora kunder som NASA, 3M, NEC och Sharp. Företagets VD, en ung inflyttad entreprenör som valt att leva och verka i Skellefteå, är en fantastisk ambassadör för Skellefteå. I ord och handling bidrar han till att skapa en positiv bild av staden.”

Text: Mikael Hansson