Edward Tse, ny strategisk ledare för Nuiteq.
Edward Tse, ny strategisk ledare för Nuiteq.

Nuiteq får ny global strategisk ledare

Nuiteq utser Edward Tse till ny strategisk ledare för att ge bolagets multitouch-programvara för lärande och underhållning ännu större globalt genomslag.

Skellefteåföretaget Nuiteq fortsätter sitt omfattande internationella arbete inom lärande och underhållning baserat på multitouch-teknik. Med den egenutvecklade mjukvaran Snowflake har Nuiteq kunder i ett 70-tal länder.

I veckan berättade vd Harry van der Veen från den stora pedagogiska mässan BETT i London att ett nytt avtal skrivits under med AVA Vision från Sydkorea, som varit samarbetspartner med Nuiteq i snart ett årtionde.

Nu meddelas även att Edward Tse, som haft en pedagogisk ledande roll inom företaget från dess kontor i Calgary, Kanada, utses till ny strategisk ledare för hela bolaget.

Förväntningarna på ny digital pedagogisk verksamhet är stora inom bolaget.

– Edward Tse har arbetat med multitouch-teknik, samarbete via pekskärmar och utbildning med stöd av teknik under ett stort antal år. Hans roll kommer nu att bli större i takt med att Nuiteq växer, inte minst på grund av den stora efterfrågan vi möter på programvara Snowflake MultiTeach för pekskärmar, säger Harry van der Veen, vd för Nuiteq.