Erik Lövdahl och Jonas Nordin på Dohi Sweden samarbetar med rektor Kajsa Rehnman på NTI-gymnasiet i höst.
Erik Lövdahl och Jonas Nordin på Dohi Sweden samarbetar med rektor Kajsa Rehnman på NTI-gymnasiet i höst.

Nuiteq inleder globalt samarbete med Intel

Skellefteåföretaget Nuiteq inleder ett brett samarbete med Intel vilket innebär att Nuiteqs programvara Snowflake installeras i Intelbaserade all-in-one-datorer.

För ett år sedan knackade en av världens största PC-tillverkare, kinesiska Lenovo, på hos
Skellefteåföretaget Nuiteq i jakt efter en mjukvarulösning inom multitouch. Det var ett viktigt steg för Nuiteq som därmed blev en erkänd leverantör på världsmarknaden av multitouch-lösningar.

Nu tar Nuiteq nästa stora steg ut på världsmarknaden i och med att ett nytt stort samarbete inleds med Intel. Nuiteqs partnerskap med Intel innebär att alla datortillverkare som bygger allt-i-ett-datorer på Intels teknik lätt kan förinstallera Snowflake vilket innebär ett mycket stort genombrott för Snowflake.

En all-in-one-dator är precis vad namnet säger – en allt-i-ett-dator där all hårdvara flyttats in i den platta skärmen. Med trådlös tangentbord och mus innebär det att datorn lätt kan flyttas runt för att användas på olika ställen, något som är mycket svårare med en stationär dator.

Stort genombrott

Eftersom de nya allt-i-ett-datorerna stöder teknik för multitouch och går att använda både liggande och stående passar de mycket bra för nya programvaror som exempelvis Nuiteqs Snowflake Suite.

– Vi är glada och stolta över att arbeta med Intel. De har en världsledande ställning inom innovativ datoranvändning så det finns en naturlig koppling med dem till vår vision att förbättra människors sätt att interagera med teknik, säger Harry van der Veen, vd för Nuiteq.

– Vårt samarbete innebär att vi kan leverera en enastående multitouch-upplevelse till användarna. Vi är oerhört glada över att få arbeta sida vid sida med Intel och att vi kan utnyttja varandras stora erfarenheter, säger Dennis Mohi, global affärsutvecklare på Nuiteq.

Nuiteqs Snowflake ABC Suite är en interaktiva pedagogisk multitouch applikation för barn som hjälper dem att lära medan de leker. Nuiteqs Snowflake Entertainment Suite erbjuder nya vägar till samarbete, spel och lek mellan vänner och inom famlijen.

Nedan en demo av Nuiteqs Snowflake