NUITEQ på världstopplista över innovativa teknikföretag

Skellefteåföretaget NUITEQ prisas vid internationella galan Red Herring 100 Global Award och utses till ett av världens 100 mest innovativa teknikföretag.

— För innovativa teknikföretag är det som att få en Oscar. Att tidigare pristagare bestått av Google, Yahoo, Skype och Netscape säger en del om hur prestigefylld utmärkelsen är. Med denna trofé i fickan ser vi nu fram emot att säkra ytterligare riskkapital för att skynda på bolagets tillväxt, säger NUITEQ’s vd Harry van der Veen, på plats vid galan i Los Angeles.

Med sin multitouch-teknik för datorskärmar har NUITEQ från Skellefteå blivit mycket omtalad under de senaste åren och man har numera partners över hela världen. Ryssland, Indien, Sydkorea, USA är bara några av de länder man haft framgångar i.

Red Herring 100 Global Award utgör kulmen av ett års arbete av redaktionen på Red Herring, som noggrant granskat och analyserat över 1 200 privatägda företag inom teknikbranschen från hela världen. De utvalda kandidaterna kommer från Europa, Nordamerika och Asien och har bedömts utifrån både kvantitativa och kvalitativa kriterier såsom exempelvis finansiell utveckling och teknisk innovation.

Under 2010 blev NUITEQ nominerade till den europeiska versionen av tävlingen: Red Herring 100 Europe. Finalen ägde rum den 25-27 maj i Paris samma år och NUITEQ knep en plats på den åtråvärda listan tillsammans med nio andra svenska företag. Av dessa var det dock enbart Skellefteåföretaget som gick vidare till den globala finalen, Red Herring Global Awards, som ägde rum i Los Angeles 24-26 januari 2011.

 

Intervjun nedan gjordes i samband med en tidigare prisutnämning som gått till NUITEQ.