Shailendra Gupta
Nuiteq i Skellefteå värvar Shailendra Gupta som ny rådgivare.

Nuiteq stärker med tidigare Intel-chef

Nuiteq från Skellefteå tar in tidigare Intel-chefen Shailendra Gupta i företagets rådgivande styrelse.

Shailendra Gupta var tidigare affärsutvecklingsdirektör och chef för Global Software Distribution vid Intels API Integration Products Group. Han har även haft en nyckelposition inom startup-företaget Mashery i San Francisco, ett företag som köptes upp av Intel.

Som rådgivande styrelseledamot kommer Shailendra Gupta att samarbeta med Nuiteqs vd och ledning kring bland annat strategi och tillväxt.

– Vi är mycket glada över att få in någon av Shailendras kaliber till vårt lag. Jag är övertygad om att han kommer att spela en nyckelroll i vår organisation. Med sin mångåriga erfarenhet inom mjukvaruteknikindustrin i Silicon Valley kommer han att tillföra enormt värde till vår verksamhet och våra partners och kunder, säger Harry van der Veen, vd och medgrundare till Nuiteq.

Om Nuiteq
Nuiteq utvecklar innovativa multitouch-programvaror främst inom företags-, utbildnings- och underhållningsområdet. Produkten Snowflake Suite används av kunder och partners i över 70 länder runt om i världen. Bolagets huvudkontor ligger i Skellefteå och dess amerikanska kontor ligger i Palo Alto, Silicon Valley, USA.