Umeå kommun app

Ny app öppnar Umeå kommun

Med en ny app i mobilen blir det enklare att hålla koll på vad som händer i Umeå kommun. Skellefteå-företaget Hello Future har utvecklat appen som sedan tidigare också finns i en version för Skellefteå kommun.

Nu finns appen ”Umeå kommun” att ladda ner. Den ska göra det enklare i mobilen att hålla koll på vad som händer i kommunen med skolmatsedlar, öppettider, evenemangskalender och protokoll från kommunala nämnder.

– Appen är det senaste tillskottet till de kanaler som Umeå kommun använder sig av för att kommunicera. Vi tror att den innehåller många nyttiga tjänster för både medborgare och anställda, säger Ulrika Björn, webmaster.

I grundversionen finns kontakt och nyheter på startsidan, men användaren kan lägga till andra rubriker efter behag.

Appen finns för både Android och iPhone och är byggd så att den blir en plattform för fortsatt utveckling av tjänster. Tanken är att appens innehåll ska byggas ut successivt.

Vann pris för appen

Bakom appen ligger Skellefteå-företaget
Hello Future, som under 2013 vann tävlingen Guldlänken för sitt utvecklingsarbete med Skellefteås version av appen.

– Det är flexibelt, enkelt och snabbt att komma ut i mobiler för kommunerna, säger Leif Rehnström, från Hello Future och han ser redan att fler kommuner runt om i landet är intresserade av att följa Umeås och Skellefteås exempel.

Öppet för förslag

En fördel för kommunerna är att appen hela tiden kan byggas ut. På Umeå kommuns ”att-göra-lista” står bland annat en arkitekturguide, information om idrottsanläggningar, företagslotsen och evenemangsguiden.

– Umeåborna får mer än gärna föreslå tjänster som lämpar sig för appen, säger Ulrika Björn.

Appen kan laddas ner på AppStore eller på Google Play. Sök på Umeå kommun och den gröna ikonen. Nerladdningslänkar och möjlighet att lämna synpunkter finns även på
www.umea.se/appar