Ny företagshubb öppnar i Umeå

I början av 2019 slås portarna upp till Great Space, en helt ny företagshubb i Umeå universitetsstad.

Nyligen kunde vi berätta att Clavister öppnar kontor i Uminova Science Park. Nu kommer nästa nyhet för området. Företagshubben Great Space öppnar ett 40-tal kontorsplatser för entreprenörer och tillväxtbolag i en gemensam öppen och kreativ yta. Konceptet kallas co-working och har blivit en uppskattad företeelse runt om i världen. Här erbjuds dessutom tillgång till ett unikt nätverk av investerare, mentorer och aktiviteter som föreläsningar och workshops.

Bakom initiativet står Balticgruppen och VK Media genom fastighetsbolaget Gazette tillsammans med Great Space.

– För att skapa det bästa möjliga Umeå behövs ett blomstrande näringsliv. Grunden i en hållbar tillväxt är att det finns förutsättningar för entreprenörskap som tar vara på människors engagemang och drivkrafter. Vi är ett stort lokalt företag och ser att vi har en bra position för att bidra till detta, berättar David Carlsson, vice vd på Balticgruppen.

– Det finns en imponerande entreprenörsanda i Umeå. Med Great Space och vårt internationella nätverk av investerare och partners ger vi nu Umeås entreprenörer tillgång till ett helt ekosystem för att lyckas med sin tillväxt, säger Petter Ekman, vd i Great Space Sweden.

Engagemang i Umeå

Balticgruppen som är Umeås största privata fastighetsbolag beskriver sitt engagemang i Umeå som det viktigaste motivet till satsningen.

– Vår vision är ett Umeå som har 200 000 invånare år 2050 genom hållbar tillväxt. För att nå dit behöver vi samarbeta med andra etablerade aktörer. Vi behöver även se till att det finns platser där bolag i olika utvecklingsfaser får chansen att jobba tillsammans och möjlighet att både växa och krympa. Det kommer att bli en levande samlingsplats för bolag i kunskapsintensiva branscher, säger David Carlsson.

Företagshubben kommer att ligga i företagsparken Uminova Science Park som ligger i Umeå universitetsstad. De bolag som finns där i dagsläget är innovativa företag inom medicin, teknik och IT. Den omedelbara närheten till universiteten och Norrlands universitetssjukhus skapar en inbjudande mötesplats.

– VK Media vill bidra till att utveckla den spännande innovationsmiljön som finns i gränslandet mellan universitetet och näringslivet, säger Sture Bergman, vd VK Media.


Text av: Mikael Hansson

Fotograf: Balticgruppen

Publicerad: 26 juni, 2018Dela artikel:

Text av:

Fotograf:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

Balticgruppen

26 juni, 2018