Emmy Ericsson, ny marknadschef, och vd Nils-Olof Forsgren har lett det senaste årets utvecklingsarbete som resulterat i en helt ny kommunikationskostym för Uminova Innovation. Nu fortsätter arbetet mot version 2.0.

Ny marknadschefstjänst ska boosta stödet till startups

Big picture, boosta affärstödet åt startups och positionera regionen som en kokande startuphub. Det är fokus för Uminova Innovations nya marknadschef Emmy Ericsson.

Senaste året har inkubatorn Uminova Innovation fått sig en rejäl ansiktslyftning. Nya strategier och koncept har bland annat mynnat ut i ny färg och form, nya berättelser och en helt ny webb. Målet med bolagets ”makeover” har varit att bli tydligare och vassare gentemot de personer som man finns till för. Det vill säga vanligt folk som vill få hjälp med att utveckla en smart affärsidé till ett framgångsrikt bolag. Nu tar Uminova Innovation nästa steg genom att tillsätta en marknadschefstjänst med uppdrag att ta ett helhetsgrepp kring bolagets positionering.

– Vi är redo för nästa steg. Genom att tillsätta en tjänst med fokus på hela bolagets varumärkesbyggande får vi en förstärkning i vårt strategiska arbete och försäkrar att vi arbetar utifrån helhetsperspektiv och håller kursen långsiktigt. Målet är att ännu bättre möta våra startups behov, bli tydligare med den hjälp vi erbjuder och ännu mer kraftfullt rikta strålkastarljuset mot alla regionens styrkor gällande entreprenörskap och innovationer, säger vd Nils-Olof Forsgren.

Tjänsten som marknadschef går till Emmy Ericsson som under ett års tid vikarierat som kommunikationsansvarig hos Uminova Innovation. Emmy har lång erfarenhet av kommunikationsfrågor inom privat och offentlig sektor.

– Det känns helt rätt att vi lyfter kommunikationsarbetet från att vara en primärt operativ och extern fråga till att genomsyra bolagets styrning, våra erbjudanden och arbetssätt. Vi har hunnit med mycket det senaste året, men precis som planerat har vi fått många insikter som vi tar med oss in i arbetet med version 2.0, det är redan på gång.  Jag är förstås glad att ha fått förtroendet att leda det fortsatta arbetet med det här helt grymma teamet, säger Emmy Ericsson.


Text av: Mikael Hansson

Fotograf: Mikael Hansson

Publicerad: 18 oktober, 2018Dela artikel:

Text av:

Fotograf:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

Mikael Hansson

18 oktober, 2018