MIT-place
I nya fokusmiljön MIT-place ska alla intresserade kunna få möta ny teknik. På bilden prövar en student VR-utrustning från företaget Algoryx Simulation.

Ny mötesplats för företag och universitet

Företag och startups får en helt ny möjlighet att möta forskare och studenter kring teknik när MIT-place öppnar på Umeå universitet.

Fredag den 27 april smygstartar invigningen av fokusmiljön MIT-place med en robottävling anordnad av studenterna vid Teknisk Fysik. Invigningsprogrammet fortsätter den 2 och 3 maj med invigningstal av rektor Hans Adolfsson och inspirerande föreläsningar från institutioner i MIT-huset.

– MIT-place blir en samlingsplats för hela huset där studenter, forskare och andra intresserade kan träffas och delta i gemensamma aktiviteter, säger Mats Johansson, facilitator för MIT-place som ligger i MIT-huset där bland annat IT-institutionerna Datavetenskap och Informatik samt Matematik har sina lokaler.

Högteknologi
En blandning av högteknologiska lösningar och en flexibel möblering är en del av förutsättningen för att MIT-place ska fungera som en bra mötesplats. Miljön kommer användas som studentyta mellan arrangemang, och kan snabbt förvandlas till en eventyta med scen, föreläsningsyta eller för utställningar eller andra samarbetsevenemang med näringslivet.

Som en del av invigningsprogrammet arrangerar studenter vid Teknisk Fysik sin årliga robottävling i MIT-place den 28 april.

– Vi hade över fyrahundra i publiken under robottävlingen förra året och hoppas på minst lika många under årets tävling, säger Ellinor Klintåker, projektledare för robottävlingen.

Målet med tävlingen är att studenterna ska ha roligt och samtidigt lära sig bygga robust teknik och hitta smarta lösningar på problem som ibland verkar omöjliga.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 27 april, 2017Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

27 april, 2017