Isak Björnström startar podden Entreprenörsresan.
Isak Björnström startar podden Entreprenörsresan.

Ny podcast om att vara entreprenör

Med podcasten Entreprenörsresan vill entreprenören Isak Björnström inspirera fler att ta steget ut och starta företag.

I podcasten Entreprenörsresan möter Isak Björnström varje vecka en gäst som startat företag och under sin resa samlat på sig erfarenheter och insikter. I varje avsnitt samtalas om entreprenörens bakgrund, affärsidé, utmaningar och framtid. Varje gäst delar även med sig av flera tips. Torsdag 11 maj sänds första avsnittet i serien.

– Tanken med podden är att den ska vara intressant, lärorik och spännande att lyssna på. Den ska vara inspiration för entreprenörer eller personer som funderar på att starta företag. Det finns så många människor som bär på idéer, men som velar och inte tar steget och testar dem. Det är dem jag vill nå ut till, säger Isak Björnström.

Idén till podcasten fick Isak Björnström när han själv startade företaget Caicla på inkubatorn BIC Factory och ville ta del av erfarenheter som andra entreprenörer bär på.

– Jag blir lycklig efter varje intervju. Det är enormt peppande att få möta och samtala med andra entreprenörer. Det har dessutom gett mig bra kontakter och nätverk. Nu när jag spelat in nio avsnitt börjar jag se en röd tråd i allas erfarenheter, säger Isak Björnström.

Avsnitten, som är cirka 30 minuter, släpps varje torsdag med start 11 maj. Första avsnittet gästas av entreprenören Edvin Frohm från Jo Kommunikation, som även han startade sitt företag på BIC Factory. Detta avsnitt lanseras i samarbete med Almi Företagspartner Nord och tillväxtprogrammet TRIUMF.

Podcasten finns på iTunes (Podcaster) och Acast under namnet Entreprenörsresan.