Björn Wännman, Isak Finér och Peter Lidström från COS Systems är glada över att Umeåföretaget återigen rankas som ett av de främsta i USA inom utbyggnad av bredband.
Björn Wännman, Isak Finér och Peter Lidström från COS Systems är glada över att Umeåföretaget återigen rankas som ett av de främsta i USA inom utbyggnad av bredband.

Ny topplacering för COS Systems i USA

För sjätte året i rad rankas Umeåföretaget COS Systems som ett av de främsta i USA inom bredband. Tar plats på 100-topplista.

När branschtidningen Broadband Communities listar de främsta 100 företagen inom bredbandsutbyggnad i USA rankas COS Systems återigen som ett av de ledande bolagen.

COS Systems affärsverksamhet har slagit väl i USA där stadsnät och bredband idag byggs ut för fullt. Inför en utbyggnad vänder sig många kommuner och andra aktörer till COS Systems för att få veta mer om invånarnas behov av bredband. COS Systems bidrar bland annat med en webbaserad undersökning som fångar upp efterfrågan och identifierar invånare i olika bostadsområden som kan fungera som ambassadörer, eller ”champions” som de kallas, för utbyggnaden.

Dessa champions har blivit mycket viktiga i de kampanjer som COS Systems deltar i runt om i USA. De är hängivna och går runt i sina bostadsområden för att uppmuntra fler att anmäla sig till bredbandsutbyggnaden.

Det underlättar i sin tur för kommunen eftersom det då blir enklare att ta beslut om var och när bredband kan börja grävas ner i marken. Där störst intresse visas kan spaden sättas i marken snabbast.

COS Systems har utvecklat plattformen COS Service Zones, som används för att samla in intresse för bredband, och Open Access-plattformen COS Business Engine.