Game Dev 2012
Pontus Bengtsson och Johan Westin från Level Eight gläder sig åt framgångarna med nya spelet Modern Command.

Nya spelet Modern Command en succé för Level Eight

1,2 miljoner nedladdningar från App Store efter första veckan. Nya spelet Modern Command från Level Eight är på väg att bli Umeåföretagets största framgång hittills.

Efter första veckan på App Store har strategi- och actionspelet Modern Command från
Level Eight
laddades ned 1,2 miljoner gånger på iPhones, iPads och iPods runt om i världen. På bara några dagar rusade spelet upp till plats nummer ett inom kategorin strategispel i 102 länder, enligt uppgifter från Level Eight. Det gör det till Level Eights snabbast växande spel så här långt.

– Anledningen till spelets framgång är främst att vi lyckats få det att sticka ut bland den otroliga mängd spel som släpps dagligen, förklarar Johan Westin, senior producer för Level Eight.

Dessutom lyckades Level Eight få Apple att lyfta fram spelet och marknadsföra det på App Store som Editors’ Choice i USA, Kanada, Ryssland och flera andra länder.

– Det är naturligtvis inte en enkel sak att uppnå och ställer stora krav på kvalitet, spelupplevelse, grafik samt vilken unikhetsfaktor det har, menar Johan Westin.

– Jag tror nyckeln till framgång är att skapa spelupplevelser som man själv vill spela först och främst, fortsätter Johan Westin.

Dessutom handlar det om att bestämma s vilken affärsmodell som bäst passar konceptet och låta dessa utvecklas sida vid sida, fortsätter Johan Westin.

Recensionerna på internationell spelsajter har redan börjat publicerats och det är överlag positiva intryck som recensenterna har kring spelets upplägg och nödvändigheten av att vara på tå i det strategiska tänkandet.

Se några recensioner
Andrew Day: Capsule Computers
Modern Command Review

Daniel Celeste: AppsGoneFree
Tower Defense Game Modern Command Will Actually Get You Involved

Peter Willington: PocketGamer
Modern Command: First and second impressions

Greg Srisavasdi: Arcade Sushi
Modern Command Review (IOS)

Nedan ett exempel på Game Play från Modern Command

Text och foto: Mikael Hansson