Fastighetsmäklare får nytt digitalt skyltfönster

Xlents Umeåkontor har utvecklat fastighetsmäklaren Erik Olssons nya webb. Förbättrad användbarhet och uppdaterad grafisk identitet ingår i den nya webbtjänsten.

I veckan lanserades fastighetsmäklaren Erik Olssons nya webbplats. Webben som baseras på senaste versionen av EPiServer är utvecklad av Xlents Umeåkontor i samarbete med Milk och Erik Olsson. En stor del av sidans innehåll av fastigheter och lägenheter föds från Umeåföretaget Vitecs mäklarsystem.

– Med den nya webben får vi ett digitalt skyltfönster som speglar vilka vi är. Oavsett om man når oss från en sökmotor eller Hemnet kan vi ta hand om varje besökare på ett bättre sätt, och paketera informationen efter varje användares situation. Ambitionen har varit att både vårt erbjudande och varje bostad ska presenteras på ett lika attraktivt och överskådligt sätt, oavsett om kunden möter den via webben, i mobilen eller i en trycksak, säger Michael Manniche, vice vd på Erik Olsson.

– Det känns kul att vi fått vara med att ta fram en affärskritisk webbplats i teknisk framkant för en fastighetsmäklare som positionerar sig i det absoluta toppskiktet i Sverige, säger Peter Johansson, projektledare på Xlent i Umeå.

Teamet på Xlents Umeåkontor som står bakom projektet är Mårten Olofsson, Anton Jonsson och Hanna Öhman och Peter Johansson.

Efter lanseringsperioden kommer den nya webben att fortsätta utvecklas, bland annat genom en satsning på mer rörligt innehåll.

Xlent i Umeå.

Hela Xlents Umeåkontor samlat på bild. Från vänster bakre: Peter Johansson, Oskar Lindberg, Anton Jonsson, Mårten Olofsson. Från vänster främre: Anders Westman, Hanna Öhman, Christina Svensson, Erik Ölund.