Thomas Kvist
Thomas Kvist är projektledare för labbet Ladds som får 1,3 miljoner kronor från Vinnova.

Nytt labb stöttar datadriven innovation

Ett labb ska byggas i Västerbotten för digitala innovationer. 1,3 miljoner kronor anslås från innovationsmyndigheten Vinnova som ser projektet som mycket värdefullt.

– Vår region blir en av de sex platser där ett datadrivet labb kommer att etableras. En spännande tid med att skapa förutsättningar för ekonomiska, sociala och ekologiska innovationer väntar oss alla, kommenterar projektledare Thomas Kvist, Region Västerbotten, det nya datadrivna labbet.

Anslaget på 1,3 miljoner kronor till projektet Ladds – labb för det datadrivna samhället kommer från Vinnova som vill satsa på datadriven innovation. Med övrig finansiering omsluter projektet sammanlagt 2,7 miljoner kronor.

Genom att öka tillgången till data och skapa effektiva metoder för användning av data ska företag och organisationer i hela regionen ges större möjligheter att utveckla nya varor och tjänster.

– Datadrivna innovationer måste skapas för både stad och landsbygd för att hela regionen ska bli framgångsrik i det digitaliserade samhället, menar Thomas Kvist.

Det nya labbet Ladds kommer att ligga på Sliperiet i Umeå men ha hela Västerbotten som insatsområde. I projektbeskrivning nämns exempelvis orterna Lycksele, Storuman och Umeå som särskilt utvalda.

Projektet kommer att fortgår till 2018.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 19 oktober, 2016Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

19 oktober, 2016