Olov Nyman
Olov Nyman, VD för Office i Umeå.

Office blir samägd koncern

Den anrika kontorskedjan Office tar nu nästa steg i sin utveckling. Från att vara en medlemsägd fri kedja bli nu Office en samägd koncern.

– Branschen genomgår just nu en förvandling, dels för att behoven har förändrats ute hos kund, men också för att stora, multinationella bolag kommer in och vill ha en del av kakan. Vi vill slå vakt om de lokala fördelarna och har därför hittat en väg där vi skalar upp utan att tappa närkontakten, berättar Kåge Idh, styrelseordförande för Office Sverige.

I Umeå innebär förändringen att Olov Nyman fortsätter som VD för bolaget i Umeå men dessutom blir affärsområdesansvarig för dokumenthantering i hela den nya koncernen.

– För oss i Umeå innebär detta att vi tack vare storleken får ännu mer tyngd och konkurrenskraft, vilket ska komma vår kunder till gagn. Jag är dessutom övertygad att vår kompetens inom dokumenthantering på Office i Umeå starkt kommer att bidra till positiv utveckling i den nya koncernen, säger Olov Nyman.

Office finns på drygt 20 orter i Sverige, från Kiruna till Halmstad. Koncernen omsätter 225 miljoner och är 150 anställda. Men trots att kedjan har tre decennier på nacken, påpekar Kåge Idh att det bästa fortfarande ligger framför dem:

– Vi sjösätter nu en affärsplan med avsikt att skapa tillväxt genom att utveckla våra kunder, och etablera våra affärsområden på samtliga representerade orter. Vårt mål är att göra Office marknadsledande och denna expansion kommer att ske både organiskt och genom förvärv.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 3 juli, 2015Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

3 juli, 2015