Simon Dahl och Mikael Östberg
Simon Dahl och Mikael Östberg, bilden, är två av grundarna bakom P-Rex.

Ont i kroppen? Specialisten svarar i videoappen

Har du ont i kroppen? Med en videoapp vill Umeåföretaget P-Rex ge kvalificerad och snabb videorekommendation från vårdspecialister om vad det kan vara. Nu är företaget med och tävlar i Venture Cup.

Många upplever att det är svårt, ibland nästan omöjligt, att få en bra bedömning vid ont i kroppen. Det tar för lång tid och det är svårt att få hjälp från en person med den rätta kompetensen. Det är vanligt att man hoppas att det ska gå över eller så försöker man sålla bland alla sökresultat på nätet.

För de som söker hjälp är det inte ovanligt att de fastnar i den så kallade “vårdloopen”, alltså att de träffar ett antal olika vårdgivare som inte lyckas vara träffsäkra i sin bedömning. Först när de får träffa en specialist får de en korrekt bedömning av sin åkomma.

Specialist i videoapp
Gänget bakom startup-företaget P-Rex har en lösning på detta problem, nämligen ett ”Fråga Doktorn” i videoformat. Inom 24 timmar utlovas kvalificerad, snabb och informativ videorekommendation från en specialist.

P-Rex är helt enkelt en genväg förbi vårdloopen och en möjlighet att få tillgång till specialister som det annars är flera månaders väntetid att få träffa.

Starkt team
Appen har nyss lanserats på marknaden och teamet tävlar nu i Venture Cup. En av deras stora styrkor är, enligt dem själva, teamet.

– Teamet med 8 erfarna personer med kompletterande kompetenser, erfarenheter och nätverk är så starkt att vi inte förstår det själva, säger Simon Dahl, en av grundarna till P-Rex.

Global satsning
Enligt Simon har idén perfekt timing och ligger i linje med flera trender. Digital vård exploderar globalt. Video och videomeddelanden ökar exponentiellt tack vare tekniska framsteg.

Sedan dag ett har företaget haft en global ambition. Exakt hur vägen fram kommer att se ut återstår att se. Inom den närmsta tiden har företaget som mål att kamma hem en vinst i Venture Cup. Om P-Rex blir en vinnare eller inte får vi reda på den 18 maj på Venture Cups regionfinal.

– En vinst skulle ge oss bekräftelse att personer med erfarenhet och kompetens ser en stor potential i vår idé och vårt team, säger Simon Dahl.

Läs mer om tävlingen Venture Cup och de nominerade.