Martin Sahlin, Coldwood.
Martin Sahlin, Coldwood.

Passion bakom spelframgång

Förra årets stora svenska kulturexportfenomen hette Kung-Fury. I år heter det Unravel, och båda kommer från Umeå. Jan Bidner berättar om bakgrunden.

”Om förra årets stora svenska kulturexportfenomen hette Kung-Fury så heter årets definitivt Unravel. Bägge kommer från Umeå. Bägge är gjorda med hjärta och skaparlust. Umeås DIY-kultur är inte Indie längre. Den tar världen med storm!”, skriver Jan Bidner, Sogetis expert på gamification, i ett blogginlägg om den enorma framgång som Umeåföretaget Coldwood har haft med spelet Unravel.

”De vanligaste visdomsorden när det gäller startups är att ´följa din passion´ och göra saker du tycker om och tror på”, skriver Jan Bidner. Att följa sitt hjärta är just vad som ligger bakom succén med Unravel, menar Bidner.

Läs mer i blogginlägget Att följa sitt hjärta och en röd garntråd.

Jan Bidner är Sogetis expert inom gamification, på svenska spelifiering. Det innebär att han reser land och rike runt för att hålla seminarier om hur spelmoment kan förändra situationer i vardagen. Han jobbar även direkt med kunder till Sogeti med gamification.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 18 april, 2016Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

18 april, 2016