Pay it forward på Match Up

Hjälpas åt och dela med sig är ett framgångsrecept för en startup-hub. Detta är tanken med Uminova Innovations afterwork Match Up 15 februari.

Det händer mycket på startupscenen i Umeåregionen. Bolag köps upp, nya startups dyker upp och de etablerade it-bolagen växer och frodas. Men det finns också stora utmaningar. Hur vi kan attrahera talanger och kapital är en av dem.

– Det är genom att dela med sig och hjälpas åt som vi kan bli en startup-hub att räkna med. Vi vill samla företagare, såväl nya som etablerade, för att fira de framsteg som görs och för att hitta nya samarbeten, säger Maria Olofsson, affärscoach på Uminova Innovation.

De tre viktigaste ingredienserna i Match Up är ”de tre M:n”: minglet, maten och den magi som uppstår när smarta människor möts. Men ett visst scenprogram bjuds det även på.

– Vi visar upp och samtala med intressanta personer för Umeås startups. Det kommer vara investerare och andra potentiella samarbetspartners. Dessutom kommer några av Umeås mest spännande startups  få dra sin pitch, säger Linus Stark från Uminova Innovation som är en av kvällens konferencierer.

– Vi pratar ofta om att skapa en ‘pay it forward’-kultur, där företagare delar med sig och skickar vidare sin kunskap och sina kontakter. En tanke med Match Up är därför att alla ska kunna dela med sig av ett gott råd till någon annan. Det behöver inte vara svårare än så, säger Maria Olofsson.

Läs mer och anmäl dig till Match Up här.


Text av: Linus Stark

Publicerad: 25 januari, 2018Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Linus Stark

25 januari, 2018