Per Adolfsson
Per Adolfsson blir ny Sverigechef för Bisnode.

Per Adolfsson ny Sverigechef för Bisnode

Bisnode förstärker på hemmamarknaden och utser Per Adolfsson till Sverigechef. Närmast kommer han från posten som Sverigechef för Microsoft med bred erfarenhet av verksamhetsutveckling i tjänsteföretag.

Nyligen öppnade Bisnode kontor i Umeå med Anders Forsberg och Per-Erik Nilsson som de första två medarbetarna på plats. Nu får de, liksom övriga anställda i Sverige, ny chef i och med att Per Adolfsson, tidigare Microsofts Sverigechef, ersätter Björn-Erik Karlsson som har haft både uppdraget som Sverigechef och Nordenchef.

Per Adolfsson har arbetat i ledande befattningar i den snabbväxande och ständigt föränderliga it-branschen i mer än 25 år. Han kommer senast från tjänsten som Sverigechef på Microsoft och har tidigare arbetat som försäljningschef och vice VD på HP Services.

– Pers karriär är full av projekt där han har utvecklat, motiverat och enat personer, team och företag som resulterat i ökad försäljning och tillväxt. Dessutom har han värdefulla erfarenheter från den snabbrörliga it-branschen. Han är rätt man att leda Bisnode Sverige till nästa nivå, där just tillväxt är högst prioriterat. När Per axlar ansvaret för Sverige kan jag ägna mer tid och kraft åt övriga länder i regionen och de gemensamma initiativ vi vill och behöver realisera, säger Björn-Erik Karlsson, Nordenchef på Bisnode.

Rätt affärsinformation presenterat på rätt sätt ger företag och organisationer konkurrens-, affärs-, och effektivitetsfördelar. Genom att analysera och omvandla stora mängder information till insikter och skapa beslutstöd där it-lösningar utgör grunden i erbjudandet blir Bisnode en del av kundens dagliga beslutsprocesser.

– Bisnode har ett attraktivt erbjudande i tiden. I en värld där information finns i överflöd behöver företagen hjälp att ta fram rätt affärsinformation som beslutsunderlag för både strategiska och dagliga beslut. Jag ser fram emot att att vara med och bidra till Bisnodes fortsatta framgångar, säger Per Adolfsson.

Per Adolfsson tillträder sin tjänst som Sverigechef den 2 juni 2014.