Personalkollen tar hem priset som Årets Gasell i Västerbotten för andra året i rad. På bilden Robert Asplund, försäljningschef, och Niclas Lundell, vd.
Personalkollen tar hem priset som Årets Gasell i Västerbotten för andra året i rad. På bilden Robert Asplund, försäljningschef, och Niclas Lundell, vd.

Personalkollen vinner Gasellpris igen

För andra året i rad hyllas Personalkollen som Årets Gasellvinnare i Västerbotten. Vd:n hyllar teamet bakom.

– Det här är superkul för hela vårt team. Att vi tillsammans blir uppmärksammade, det är det som räknas, säger en mycket glad Niclas Lundell, vd för Personalkollen, som för andra året i rad utnämns till Årets Gasell i Västerbotten.

Personalkollen, som genom åren fått affärsstöd av Uminova Innovation, har utvecklat ett webbaserat system för personalhantering som underlättar för bland annat restaurang- och hotellbranschen. Systemet innehåller tidrapportering, schemaläggning, ett komplett lönesystem samt ekonomiska verktyg.

Otrolig tillväxt

Efter några första tuffa år har Personalkollen idag tagit ett fast grepp om en allt större del av restaurangmarknaden i Sverige. Tillväxten under de senaste tre åren har varit smått otroliga 672 procent. 1 500 restauranger använder idag Personalkollens it-system och varje månad tillkommer ett 30-tal nya kunder.

På personalsidan har bolaget också vuxit stadigt. Idag har Personalkollen tolv anställda, och siktar mot att vara 16 nästa år. Att det är medarbetarna som ska hyllas för Gasellvinsten är något som Niclas Lundell verkligen vill understryka.

– Teamet är det viktiga, det är hela skillnaden. Du kan inte bygga bolag ensam, du bygger bolag tillsammans med bra människor, säger Niclas Lundell.

Hålla fokus

Vad är det då som gör att Personalkollen för andra året i rad tar hem Gasell-utmärkelsen? Niclas Lundell menar att det är konsten att hålla fokus, att inte bredda sitt utbud för mycket utan koncentrera sig på bolagets kärnuppgift.

– Vi gör samma sak hela tiden, vi är prestigelösa och vi kämpar på, säger Niclas Lundell inte han fortsätter på en av Umeås restauranger att fira segern tillsammans med sina medarbetare.

Priset som Årets Gasell delas ut av tidningen Dagens industri.

Fakta om Gaselltävlingen

Gaselltävlingen uppmärksammar de snabbast växande företagen i varje län.

En Gasell har:

  • En omsättning som överstiger 10 miljoner kronor
  • Minst tio anställda
  • Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i undersökningsperioden
  • Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren
  • Ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt
  • I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner
  • Sunda finanser