Jenny Österlund och Christina Skaskiw
Jenny Österlund och Christina Skaskiw vill locka fler att bidra med sina erfarenheter kring agil utveckling.

Populäraste artiklarna 2015

Kod som använts av hundratals miljoner, ett chip inopererat i handen, Årets IT-kvinna och företagen som anställer fler. Det är artiklarna som är mest populära under 2015.

Intresset för nyheter från Infotech Umeå har aldrig varit större. En allt starkare IT-bransch i Umeå, Skellefteå och Västerbotten, spännande startup-företag med nya idéer och lockande forskning och utbildning vid universiteten i norr är några anledningar till att Infotech Umeås artiklar når fler.

Infotech Umeå drivs av inkubatorn Uminova Innovation,
läs mer om satsningen.

Här är de tio mest populära artiklarna under 2015:

1. Emils kod används av hundratals miljoner
När både Facebook och Flipboard skickade mejl samma dag för att värva Emil Sjölander blev han lite nervös. Men med tanke på att den kod han utvecklat används av hundratals miljoner är det inte underligt att stora världsföretag uppvaktar honom.
Läs hela artikeln.

2. Från fem till 23 på ett år
På ett år har antalet anställda gått från fem till 23 medarbetare. Alten är ett av Umeås snabbast växande teknik- och it-företag.
Läs hela artikeln. 

3. Opererar in chip i kroppen
Emilott Lantz har opererat in ett mikrochip i sin kropp. Med ett datorminne under huden tar hon steget mot en framtid där människan blir direkt uppkopplad mot maskiner och internet.
Läs hela artikeln.

4. Umeåföretag anställer sex nya
Fler kunder och nya uppdrag strömmar in. It-företaget UDK gillar läget och anställer sex nya medarbetare till huvudkontoret i Umeå.
Läs hela artikeln.

5. Hon är Årets IT-kvinna
Tidigare Umeåstudenten Unn Swanström vinner utmärkelsen Årets IT-kvinna, en titel som går till en kvinna som har gjort stor inverkan på IT-branschen.
Läs hela artikeln.

6. Ny vd med sikte på global marknad för molntjänster
Mikael Dahlgren blir ny vd för it-bolaget Elastisys i Umeå. Rekryteringen är en del av ambitionen att nå ut på en global marknad.
Läs hela artikeln

7. Idéduo startar nytt bolag
Ett nytt bolag för strategisk idéutveckling startar i Umeå. Grundare är Nicklas Berglund och Nico Allergren.
Läs hela artikeln.

8. Flyttar till Google i London
En hösttermin hos Google i London. Det är vad som väntar Umeåstudenten Elin Nilsson som lyckats få en praktikplats på det eftertraktade företaget.
Läs hela artikeln.

9. Tuffa hindertävlingen Toughest lockade IT-branschen
Tävlingen Toughest lockade närmare 3000 deltagare i Umeå. Många från IT-branschen fanns med för att testa de tuffa hindren runt banan på åtta kilometer.
Läs hela artikeln.

10. Internationell satsning för nytt Umeåföretag
Nästa Umeåföretag att ta steget ut i världen är Sportswik. Som ett av tio svenska startup-företag har det utsetts att vara med i Born Global-programmet. En vecka i Silicon Valley, USA, står bland annat på programmet.
Läs hela artikeln.

Text och foto: Mikael Hansson