Några av deltagarna från startup-programmet hösten 2017. Här är vinnarna av den avslutande pitch-tävlingen samlade tillsammans med Nordeas representant Victor Ericson. Från vänster: Artem Shiryaev och Leonid Freidovich, RobotikUm, Raphaela Bieber Bardt, MetaDate, Victor Ericson, prisutdelare från Nordea, samt Barbara Terebieniec, SmartFreezer.
Några av deltagarna från startup-programmet hösten 2017. Här är vinnarna av den avslutande pitch-tävlingen samlade tillsammans med Nordeas representant Victor Ericson. Från vänster: Artem Shiryaev och Leonid Freidovich, RobotikUm, Raphaela Bieber Bardt, MetaDate, Victor Ericson, prisutdelare från Nordea, samt Barbara Terebieniec, SmartFreezer.

Populärt startupprogram öppnar för nya deltagare

Har du en affärsidé som du går och funderar på? Nu är det dags att söka till vårens Startup-program hos Uminova Innovation.

Nu ska du inte vänta längre. Det är dags att förverkliga den där affärsidén. I februari börjar en ny omgång av Uminova Innovations populära Startup-program.

Det här får du
Startupprogrammet består av sex intensiva träffar á fyra timmar som ger dig optimala förutsättningar att testa och utveckla din affärsidé. En effektiv introduktion i Lean Startup- och Customer Development-metodik varvas med vassa gästföreläsningar. Under och mellan varje träff lägger du tid och fokus på att utveckla din idé vidare mot Demo Day i maj då vinnarna i den avslutande tävlingen delar på 50.000 kronor.

Det här är du
Du som söker till Startupprogrammet ska ha en affärsidé, ett öppet sinne och en brinnande passion för att lösa problem. Du siktar högt och är redo att satsa fullt ut – och kanske slå stort. Din idé har potential att göra skillnad för många, möjligen globalt. Det är också en av anledningarna till att träffarna är på engelska.

Kort sagt: Startup är till för dig som har en affärsidé med goda framtidsutsikter – om du, under en intensiv period, vill satsa på att utveckla den.

Schema
8 februari kl. 12 och framåt
Workshop 1: Think big, test quickly
Om varför du bör arbeta kundfokuserat och enligt lean. Vi arbetar med Lean Canvas och andra användbara verktyg. På kvällen äter vi middag och lär känna varandra.

15 februari kl. 13-16
Workshop 2, Who is the customer?
Fullt fokus på kunden från dag 1. Vilka är de? Vad behöver de? Vi går igenom grunderna för hur du skapar unikt värde för just dina kunder.

1 mars kl. 13-17
Workshop 3, Get out of the building!
Om hur du steg för steg försäkrar att din lösning överensstämmer med vad kunderna behöver. Nästan allt du behöver veta om hur kunder fattar beslut och säljprocessen.

15 mars kl. 13-17
Workshop 4, How to make money?
Hur tjänar du pengar? Hur prissätter du? Vi utmanar din affärsmodell.

19 april kl. 13-17
Workshop 5, Pitch perfect
Pitchen (en kort presentation) är entreprenörens bästa vän. Vi ger dig tips på hur du utformar och levererar en pitch som verkligen går hem hos publiken.

9 maj kl. 13-17
Workshop 6, Show me the Money
Hitta rätt finansiering för din idé. Vi går igenom grunderna för hur du arbetar utifrån olika lösningar.

30 maj (preliminärt)
Avslutning med Demo Day
Efter några månader av hårt arbete är det dags att presentera din affärsidé och tävla om stipendier värda sammanlagt 50 000 kronor. Vinnaren av förstapriset får pitcha sin idé på Uminova Innovations välbesökta event Umeå Tech Arena samma dag.

Pris: ditt fulla engagemang
Uminova Innovations tjänster är värda hundratusentals kronor i jämförelse med vad de kostar på marknaden, men tack vare våra finansiärer är de gratis för våra deltagare.

Ansök till våren 2018 nu!
Till och med 28 januari kan du ansöka till Startup-programmet våren 2018! Ansök här.

Kontakt
Har du frågor om Startup-programmet? Kontakta Anders Blomberg, affärscoach hos Uminova Innovation: anders.blomberg@uminovainnovation.se, 070-853 01 95.