Programmeringsvecka för ungdomar arrangeras i Umeå

Programmering är minst lika användbart som matte och svenska, men likväl inget man lär sig i skolan. Därför arrangeras nu en programmeringsvecka.

Programmeringsveckan har anordnats i Stockholm de två senaste åren och fått ett gott mottagande – alla veckorna har varit fullbokade. Nu kommer den alltså till Umeå skriver Affärsliv24.

– I dag är programmering lika användbart som matte och svenska men skolan är för långsam på att reagera. Därför tar vi saken i egna händer och lär ungdomar programmera så att de är förberedda på morgondagens arbetsliv och fortsatta studier, säger Martin Andersson som driver Grow Me, som arrangerar veckorna, samtidigt som han studerar till civilingenjör.

– I Umeå är man duktig på utbildning och teknik och det finns många bolag som skriker efter programmerare, men de som utbildas räcker inte till, säger Oliver Åstrand, som är grundare och ledare av programmeringsveckan, och fortsätter.

– Därför måste vi göra något åt det genom att redan i tidig ålder väcka ungdomars intresse för programmering. Arbetsmarknaden för programmerare i dag är fantastisk och intresserar man sig för programmering i tidig ålder så har man en lysande framtid. Som en bonus på detta är det otroligt roligt också.

Nu söker Grow Me lokal och ledare till programmeringsveckan 2018 i Umeå.

– Vi vill slå ett slag för att fler tjejer ska jobba i teknikbranschen och därför har vi som mål att minst 50 procent av ledarna ska vara tjejer. Gärna studenter inom teknik från universitetet, säger Martin Andersson.


Text av: Linus Stark

Publicerad: 16 mars, 2018Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Linus Stark

16 mars, 2018