Maria Svensson Hallber och Clarence Jacobsson
Marian Svensson Hallberg, Regionförbundet Örebro testar simulator med vägledning av Oryx vd, Clarence Jacobsson. Foto: Region Västerbotten.

Punkt PR ska lyfta Umeås startups

Punkt PR har vunnit den offentliga upphandlingen för inkubatorn Uminova Innovation i Umeå.

– Vi är stolta över att få förtroendet att hjälpa Uminova Innovation och deras projekt och startups att nå ut i världen, säger Sofia Westerlund, vd på Punkt PR. Uminova Innovations arbete är ett viktigt fundament för regionens framtida näringsliv, därför känns det extra stort att få vara med och hjälpa dem att skapa relevant och effektiv kommunikation.

Upphandlingen omfattar förutom Uminova Innovation även Uminova Expression, Infotech Umeå och Biotech Umeå som är dotterbolag respektive projekt med samma mål – att hjälpa idéer bli framgångsrika och snabbväxande bolag.

– Vi är bekanta med Punkt PR sedan tidigare och är väldigt glada över att ha dem med på resan som vår kommunikationspartner, säger Jessika Lagrelius som är kommunikationsansvarig på Uminova Innovation.

En av landets främsta inkubatorer

– Vi har fått nya anslag och rankas som en av landets främsta inkubatorer och söker just nu efter fler medarbetare, så vi ser ett stort behov av att växla upp kommunikationsinsatserna framöver, både för egen del och för alla startups vi hjälper framåt.

Upphandlingen är på två år med möjlighet till förlängning i ytterligare sammanlagt två år med ett år i taget. Punkt PR består i dagsläget av fyra medarbetare och räknar med att expandera rejält framöver, både för att möta Uminova Innovations behov, men också för att byrån nyligen landat ett antal andra större kunder i och utanför Umeå.

– Uminova Innovation har flera ben och verkar inom en rad olika branscher, men gemensamt är att de alla verkligen brinner för att utveckla de bolag som ingår i inkubatorn och projektens olika system. Det ska bli otroligt roligt att få hjälpa till att utveckla deras kommunikationsarbete, säger Sara Flagge, strateg och planner som kommer att ansvara för flera delar av uppdraget.