Rankas på världslista för finansiell tech

Cinnober når ny internationell framgång med en plats på prestigefulla listan Fintech 100. Cinnober har ett 60-tal utvecklare i Umeå och närmare 200 i Stockholm.

Rankninglistan
Fintech 100
baseras på en värdering av teknikbaserade it-bolag inom det finansiella området. Företagen som valts ut kommer från 19 olika länder och får sin utmärkelse för att de använder tekniska lösningar på ett omvälvande sätt inom finansiella sektorer.

Cinnober har under flera år visat sig världsledande inom system för aktiehandel och så kallade clearinghus. Bland annat har Cinnober byggt system för aktiebörser i Brasilien, Australien, Thailand, Dubai, Johannesburg och London Metal Exchange.

Kommande stjärnskott

Cinnober tar plats på listan som en av de ”stigande stjärnorna” med ”potentiellt omvälvande idéer". På listan finns även de svenska bolagen Klarna och Izettle.

– Innovation är en mycket prioriterad del av vårt bidrag till den finansiella sektorn. Utmärkelser som denna är ett välkommet erkännande av Cinnobers betydande långsiktiga investeringar i framtidsinriktad teknikutveckling. Vi är stolta, säger Cinnobers vd Veronica Augustsson.

Fintech 100-listan baseras på Fintech Innovators Report 2015 som är ett samarbete mellan H2 Ventures och KPMG.

Nyligen vann Cinnober också Post-Trade Initiative of the year vid Financial News Trading & Technology Awards för sin teknikprodukt Tradexpress Realtime Clearing.