Rätta bilden av norra Sverige

Mediestrategen Paul Ronge är en av huvudtalarna som kommer att bidra till att lyfta fram regionens talangar och kreativitet när Mötesplats Lycksele anordnas 12 – 13 juni.

Under
Mötesplats Lycksele
samlas näringsliv, offentlig sektor, akademi och civila samhället med målet att skapa nya samarbetsformer och därmed höja effekten i norra Sverige.

Frågorna som ställs under Mötesplats Lycksele är:
"Hur maximerar vi möjligheterna för människor att vara sig själva och utveckla sina talanger? Hur bygger vi miljöer, team, företag/organisationer som stimulerar kreativitet? Hur länkas de ihop för att skapa konkurrenskraftiga och hållbara samhällen? Vad är medfött och vad kan vi själva påverka?"

En av de medverkande under Mötesplats Lycksele är Paul Ronge, mediestrateg, föreläsare och flitigt anlitad kommentator.

Paul Ronge har lång erfarenhet som journalist och är idag en av landets mest anlitade när det gäller medieträning och krishantering. Paul har arbetat i flera decennier med att förbättra och förstärka bilden av varumärken, både för personer, företag och organisationer.

Rätta bilden av norra Sverige

I Lycksele samtalar Paul Ronge under rubriken ”Den rätta bilden av norra Sverige”. Han håller med om att norra Sverige är en bättre utgångspunkt än Norrland, ett uttryck som dras med gamla, förutfattade meningar.

– Norra Sverige ger på många sätt en bättre bild. Det uttrycker att man vill vara en del av Sverige. Samtidigt ställer det krav på resten av landet att omfamna även landets norra delar. Jag tycker att man ska sluta ta avstånd från södra Sverige. Att exempelvis prata om Fjollträsk är enbart kontraproduktivt, säger han.

Vill hjälpa till

Paul ställer dessutom sin mångåriga erfarenhet till förfogande under Mötesplats Lycksele. Utöver föreläsningen kommer tre deltagande företag eller organisationer vinna en timmes fri konsultation med Paul.

– Jag vill hjälpa till, och tycker att det här är viktiga och intressanta frågor. Jag bidrar gärna med det jag kan när jag väl reser upp, säger Paul.

Övriga höjdpunkter på scenen under Mötesplats Lycksele är moderator Göran Rosenberg, armbryterskan Heidi Andersson, inspiratören Edna Eriksson, Mikael Janson från North Sweden med många flera.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Region Västerbotten, Kompetensforum, Företagarna, Innovationsslussen, Dohi Sweden, PwC, Swedbank, Almi, Handelskammaren, Umeå universitet, LRF, VK, Örnsköldsviks kommun, Umeå Energi m fl.