Jenny Nordenborg, Neat Corp, är en av jurymedlemmarna under Arctic Game Pitch. Bilden från ett annat tillfälle.
Jenny Nordenborg, Neat Corp, är en av jurymedlemmarna under Arctic Game Pitch. Bilden från ett annat tillfälle.

Rekordintresse för att delta i Arctic Game Pitch

Pitchtävlingen Arctic Game Pitch i Skellefteå ska ge spelskapare från norra Sverige möjlighet att bli upptäckta och gå från spelidé till bolag.

– Det är ett fantastiskt stort intresse, vi har 18 anmälda spelidéer som kommer att pitchas. Deltagarna kommer från Skellefteå, Umeå, Luleå och Boden och flera anmälda är väldigt erfarna inom branschen, säger Johan Linder, projektledare för Arctic Game Lab som arrangerar tävlingen.

Åtta utvalda spel från Arctic Game Pitch visas upp i Arctic Game Labs monter under spelfestivalen Nordsken, 10 – 12 maj. Fem utvalda spel som visats upp på Nordsken får plats i Sweden Game Arenas monter på världens största spelmässa, Gamescom i Köln, och kommer även att marknadsföras globalt mot speljournalister i samband med detta. En av skaparna av varje spel får resa, boende och inträde betalt för att kunna medverka under Gamescom.

I juryn på Arctic Game Pitch sitter tre välkända namn i spelbranschen, Jenny Nordenborg, Linda Zetterman och Andreea Chifu.

Jenny Nordenborg är vd på Neat Corp, företaget bakom VR-spelet Budget Cuts, och Head of Studio på Glorious Games Group, företaget bakom Stardoll. Hon var 19 år när hon startade sitt första spelföretag och är nu ett stort namn i spelbranschen i Sverige.
Linda Zetterman är grundare av Warpzone Studios och har tidigare jobbat för stora spelstudior som Avalanche Studios och Paradox.
Andreea Chifu är spelförläggare på Raw Fury Games och har en bakgrund i spelbranschen som bland annat affärsutvecklare och säljansvarig på Paradox.