Mjukvaru-utvecklaren Reaz Abedin och vd:n Abdullah Yousuf från Umeåbolaget Strativ, sökte nya kontakter i Stockholm.

Rekordmånga Umeåbolag på Stockholm Tech Fest

Umeå fortsätter att utmärka sig som en stark startup-stad nationellt. Sex startups med kopplingar till Uminova Innovation deltog i Stockholm Tech Fest på jakt efter inspiration och kontakter. Ett av dem var Strativ.

– Det är poänglöst att vara blyg på sådana här event, konstaterar Abdullah Yousuf, vd för startupbolaget Strativ, och bläddrar i en tjock bunt med visitkort.

Från sina kontor i Umeå och Bangladesh, förmedlar hans bolag utvecklartjänster till små och medelstora svenska företag. Hans målsättning med eventet var framförallt att presentera Strativs tjänster för andra företagsinkubatorer och startups.

– Det gick jättebra. Jag fick användbar feedback från andra bolag och bra kontakter, inte minst på Sting och Arctic Business Incubator, berättar Abdullah.

Hållbarhetsproblem
Årets Sthlm Tech Fest pågick i två dagar, tre med söndagens investerarträffar inräknade. Måndagen viktes åt framtiden inom olika områden, så som Design, Fintech och Artificiell Intelligence (AI). Under tisdagen presenterades en rad möjliga lösningar på de hållbarhetsproblem som världen står inför.

Artificial Intelligence
Strativs senaste rekryt, mjukvaru-utvecklaren Reaz Abedin, blev särskilt inspirerad av föredragen om Artificial Intelligence. En av talarna var Christoph Auer-Welsbach från IBM som berättade om plattformen Watson.

– På många områden, exempelvis medicin och finans, blir säkerheten så mycket större med artficiell intelligens, säger Reaz Abedin.

Andra Västerbottens-startups på Sthlm Tech Fest var Content Central, Nuiteq, Skillster, Smart Video och Sportswik.