Lars Stenlund och Olov Sandberg på Dagens Industris gasellgala.
Lars Stenlund och Olov Sandberg, grundare av Vitec. På bilden under en presentation vid Dagens Industrins gasellgala i Umeå 2013.

Repetitiva intäkter stärker Vitec

Att ta steget från licensförsäljning till abonnemangsavtal har varit lyckat för Vitec som ökat andelen repetitiva intäkter från 64 procent till 73 procent på ett år, meddelar bolaget i sin senaste kvartalsrapport.

Att byta affärsmodell till fler repetitiva intäkter i form av abonnemangsavtal samtidigt som
Vitec
avvecklat sin konsultverksamhet i USA och rent en allmänt minskat sina konsulttjänster har inneburit en kortsiktig belastning på resultatet, där årets första  kvartal endast nådde upp till 76 procent av motsvarande 2012, medan tredje kvartalets resultat nu når 94 procent av motsvarande kvartal 2012.

I ett pressmeddelande menar Vitec att ökningen av de långsiktiga repetitiva intäkterna relativt snabbt kompenserar för bortfallet av korta licens- och konsultintäkter.

Mobila system

Vitec har också fortsatt fokusera på att kunderna ska kunna komma åt systemen mobilt från fältet. Det gäller exempelvis inom Affärsområde Mäklare, både i Sverige och i Norge. Detta ger möjlighet till ökad försäljning av programvara som tjänst, med åtkomst via internet i flera olika plattformar – pc, läsplattor och smarta telefoner. Vitec meddelar att i Norge har fler än hundra kunder börjat använda sig av denna möjlighet och i Sverige har Vitec redan drygt 200 registrerade användare.

Vitec App för fastighetsmäklare är ett exempel på en sådan produkt som gör det möjligt för mäklaren att via sin mobil eller platta få information om aktuella objekt. Appen underlättar hanteringen av budgivning, att lägga ett nytt bud, annullera bud eller ändra status på budgivningen.

Dessutom gör appen det  enklare att ha koll på kommande visningstider och vilka spekulanter som har anmält intresse.

Sammanfattningsvis skriver Vitec om det tredje kvartalet: ”Utvecklingen under innevarande år visar på styrkan med Vitecs affärsmodell. Med en stor bas av repetitiva intäkter kan åtgärder genomföras utan att röra de långsiktiga målen. Vitec fortsätter på den utstakade vägen, att verka i flera oberoende och specialiserade nischer för att uppnå uthållig lönsam tillväxt.”

 

Text och foto: Mikael Hansson