Mattias Sundling, Head of Data Center and Cloud Services at A3, an ISP and IT company based in Umeå, Sweden, is a renowned expert in the field of virtualization and VMware.
Mattias Sundling, Chef för datacenter och molntjänster på A3 rankas som en av de absolut främsta experterna i världen inom virtualisering och VMware-området.

Säkra molntjänster är målet för experten

Mattias Sundling från A3 i Umeå är en av de absolut främsta experterna i världen inom virtualisering och VMware-området.

Umeå är omtalat för sin starka utveckling inom IT och teknik. Två stora nyheter från senaste veckorna är att Umeå blir Sveriges första 5G-stad och att staden gått till final om att bli Europas innovationshuvudstad.

Bakom denna utveckling finns självfallet mycket kompetenta människor. Mattias Sundling, chef för datacenter och molntjänster på it- och telekombolaget A3 i Umeå, är en av dessa. Han rankas som en av de absolut främsta experterna i världen inom virtualisering och VMware-området, har ett mycket stort nätverk och har deltagit som föreläsare på många internationella konferenser genom åren.

Mattias Sundling är Umeåbo sedan länge men arbetade under många år för internationella bolag som Vizioncore, Quest Software, Dell Software och på slutet Nutanix från Silicon Valley innan han 2015 valde att inte bara bo i Umeå utan också arbeta i staden.

I denna film berättar han om bolagen Nutanix och HYCU som är en del av A3:strategiska plattform och de två stora datacenter med 700 virtuella maskiner som A3 driver.


Text av: Mikael Hansson

Fotograf: Ur HYCUs film med Mattias Sundling

Publicerad: 31 augusti, 2018Dela artikel:

Text av:

Fotograf:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

Ur HYCUs film med Mattias Sundling

31 augusti, 2018