Cinnober i Umeå
Delar av personalen vid Cinnober i Umeå.

Säkrar banksystem i realtid

Cinnober rekryterar Patrick Tessier som COO till nytt dotterbolag för realtidsclearing till internationella banker.

Som Infotech Umeå berättat tidigare har Cinnober bildat ett nytt dotterbolag som ska erbjuda teknologi och tjänster för realtidsclearing till internationella storbanker. Mjukvaruutvecklingen kommer främst att ske i Sverige där Cinnober har sina två största kontor, i Stockholm och Umeå.

Bolagets lösningar kommer att modernisera driften av så kallade client clearing-tjänster, ett affärsområde som är hårt pressat av nya regleringar, hårdare kapitalkrav och höga kostnader för gammal teknologi.

Cinnober har nu rekryterat Patrick Tessier som Chief Operating Officer (COO) för det nya dotterbolaget.

– Det känns jättekul att få välkomna Patrick till Cinnober-familjen. Han för med sig ovärderlig erfarenhet och kunskap med sin bakgrund på toppositioner inom flera globala investmentbanker. Han delar vår uppfattning att bankerna har en enorm potential att förbättra sina erbjudanden och bli mer effektiva med vår realtidslösning, säger Veronica Augustsson, VD på Cinnober

Om Cinnober
Cinnober är den världsledande, oberoende leverantören av finansiella system till börser och clearinghus. Det nya dotterbolaget kommer att anpassa Cinnobers prisbelönta clearing-teknologi till internationella investmentbanker och mäklarhus. Lösningen gör det möjligt för bankerna att, i realtid, få en samlad överblick av sin riskexponering i olika tillgångsslag, gentemot olika slutkunder och clearinghus.

Två år i rad (2015 och 2016) har den underliggande clearing-teknologin från Cinnober blivit utnämnd till årets Post-Trade Initiative av den London-baserade finanstidningen Financial News.

Bland Cinnobers kunder finns stora börser med extrema krav på tillförlitlighet och prestanda, såsom Australian Securities Exchange, BM&FBOVESPA, Dubai Gold & Commodities Exchange, Euronext, Japan Exchange Group, Johannesburg Stock Exchange, London Metal Exchange, LME Clear, NYSE, och Stock Exchange of Thailand.