Startup-profilen Sandra Finér blir teknikchef på Volvo lastvagnar.

Sandra Finér slutar på Limes Audio

Sandra Finér har sedan 2015 varit vd för det snabbt växande startup-bolaget Limes Audio. Nu lämnar hon sitt uppdrag för att bli teknikchef på Volvo lastvagnar i Umeå. ”Det var ett oerhört svårt beslut att fatta”, säger hon.

Limes Audio är ett Umeåbolag vars mjukvara förbättrar ljudet i högtalarsystem. Bolaget har under det senaste året vidgat sin marknad i framförallt USA. Som vd har Sandra Finér har haft en nyckelroll i en expansiv fas. Hon säger själv att bolaget har ett unikt erbjudande och fantastisk potential. Trots det säger hon nu upp sig för att återgå till sin tidigare arbetsgivare, Volvo lastvagnar.

– Jag trivs väldigt bra på Limes Audio, med styrelsen och alla våra duktiga medarbetare. Att lämna nu känns lite vemodigt med allt spännande som ligger runt hörnet, men jobbet som chef för Teknik och underhåll på Volvo var för spännande för att tacka nej till. Att ha en så ansvarsfull roll i ett högteknologiskt globalt fabriksnätverk är en chans som jag inte kunde missa, säger hon.

Jan Snygg är ordförande i Limes Audios styrelse och beklagar att Sandra Finér slutar. Hon har bidragit med struktur och rutiner, men lämnar trots allt en organisation som är rustad för att fortsätta växa.

– Det är aldrig positivt att en vd väljer att sluta och det skapar förstås en del huvudbry. Sandra har varit en omtyckt ledare och företaget har utvecklats positivt under hennes tid som vd, men vi har kommit långt i sökandet efter en ny vd och vi kommer att hitta en bra ersättare. Rent strategiskt vet vi vart företaget är på väg och vi följer våra planer. På den punkten påverkas ingenting, säger han.

Sandra Finér  är stolt över vad Limes Audio har åstadkommit under hennes tid där.

– Vi har anställt fler duktiga medarbetare, tredubblat omsättningen, fått in nya kapitalstarka ägare och framförallt vunnit flera viktiga kunder. Jag är stolt över att Limes Audio är en arbetsplats där personalen trivs och att vi kan producera så fantastiska produkter med den relativt lilla organisation vi ändå är.

Sandra Finér tillträder sin nya tjänst 1 december i år.