Nordic Innovation
Hälsar nordiska startup-bolag välkomna till Nordic Innovation House gör, från vänster, Hartti Suomela (FinPro/Team Finland), Anne Lidgaard (Vinnova), Lene Sjorslev Schulze (Innovation Center Denmark), och Gro Eirin Dyrnes (Innovation Norway).

Sänker trösklarna till Silicon Valley

Målet är att sänka trösklarna för unga teknikbolag som vill komma till Silicon Valley. Nyinvigda Nordic Innovation House ska öppna dörrarna för nordiska startup-företag.

Ett nytt nordiskt innovationskontor har nu slagit upp dörrarna i Silicon Valley. Genom
Nordic Innovation House
ska unga teknikbolag från de nordiska länderna få kontakt med mentorer, investerare och samarbetsparters som ger företagen möjlighet att utvecklas och växa, berättar statliga innovationsmyndigheten VINNOVA i ett pressmeddelande.

Nordic Innovation House ligger strategiskt i centrala Palo Alto i Kalifornien och ska fungera som kontorsplats, inkubator och resurscenter för nordiska teknikföretag.

Startup-företag från hela Norden

Kontoret startade som ett norskt initiativ för två år sedan, projektet blev framgångsrikt och därför har beslut tagits om att expandera erbjudandet till startup-företag från alla de nordiska länderna.

– Den nordiska regionen har ett vibrerande ekosystem inom teknikområdet som skapat ledande företag som Ericsson and Nokia, och på sistone MySQL, Rovio, Opera Software, ForgeRock och Spotify, säger Anne Lidgard, som arbetar i Silicon Valley för VINNOVA.

Sänka trösklarna

– Genom att samarbeta i form av Nordic Innovation House kan vi sänka trösklarna för unga teknikbolag att komma in i affärslivet i Silicon Valley och erbjuda en språngbräda för nästa Skype eller nästa Zendesk. Vi kommer bland annat att underlätta för startup-företag att komma i kontakt med vassa mentorer, investerare och samarbetsparters, säger Anne Lidgard, som arbetar i Silicon Valley för VINNOVA.

Samarbetsparter inom Nordic Innovation House är Vinnova (i samråd med Almi och Business Sweden), Innovation Norway SF/SiliconValley, Team Finland, Innovation Center Denmark och
Innovation Center Island.

Nordic Innovation
Invigning av Nordic Innovation House.

Foto: Mikkel Aaland