Sara Rutberg, ny art director hos Artby.
Sara Rutberg, ny art director hos Artby.

Sara Rutberg ny art director hos Artby

Sara Rutberg är ny art director hos Artby. Med denna position vill bolaget ta en ny riktning och dyka djupare in i värdedriven kreativitet.

Sara Rutberg har tidigare arbetat på välkända byråerna Acne and Seventy Agency. På Artby kommer hon att utveckla den kreativa delen av bolagets tryckkollektioner och affischer. En del av hennes uppdrag kommer också att vara att ta hand om och skydda konstnärligt kunnande, vilket gör henne till en stark kreativ partner till konstnärer som Artby samarbetar med.

2015 tog Sara Rutberg examen från Beckmans Designhögskola i visuell kommunikation. Sedan dess har hon arbetat som grafisk formgivare och konstnärlig ledare.

– Jag är glad över att ha fått chansen att arbeta med projket på hög nivå såväl som att gräva mig ner i detaljer. Min erfarenhet omfattar varumärkeskoncept, kommunikationsplattformar, visuella identiteter, bokdesign, modefilm och utställningskoncept. Nu när jag går in i Artby ser jag verkligen fram emot att arbeta med hjärtefrågor, och att vara en del av ett dedikerat team, säger Sara Rutberg.

Artby har sitt huvudkontor och studio i Umeå och producerar och säljer kollektioner med konsttryck i begränsad upplaga. I grunden arbetar företaget med att ompaketera kvalitativ samtidskonst, och introducera den som en premiumprodukt på en medveten mode-, design- och livsstilsmarknad.

Artby har fått affärsstöd av Uminova Innovation.