Sara Winqvist, till vänster, blir ny enhetschef för CGI Botnia som omfattar Umeå och Örnsköldsvik . Här tillsammans med Robert Ylitalo, försäljningschef för CGI Norr, och Monika Lundberg, regionchef CGI Norr.
Sara Winqvist, till vänster, blir ny enhetschef för CGI Botnia som omfattar Umeå och Örnsköldsvik. Här tillsammans med Robert Ylitalo, försäljningschef för CGI Norr, och Monika Lundberg, regionchef CGI Norr.

Sara Winqvist ny enhetschef inom CGI

Sara Winqvist blir ny enhetschef när CGI i Umeå och Örnsköldsvik går samman. ”Vi siktar på att anställa 20 till under det kommande året.”

– Umeå och Örnsköldsvik är ett av våra satsningsområden inom CGI. Här finns en mycket stor tillväxtpotential, säger Sara Winqvist, tidigare konsultchef i Umeå som nu blir enhetschef när de två kontoren slås samman under namnet CGI Botnia.

Anställer 20 till

Sammanslagningen berör 90 anställda i Umeå och Örnsköldsvik och förhoppningen är att kontoren ska fortsätta växa.

– Vi siktar på att anställa 20 till under det kommande året och fördubbla vår omsättning de närmaste två åren i området, säger Monika Lundberg, regionchef för CGI Norr som sträcker sig från Dalarna till Norrbotten.

Styrka i bredden

Sara Winqvist och Monika Lundberg vill att CGI tar en tydlig position i ett växande ekosystem som rymmer allt från stora traditionella industrier till nya startup-bolag och avknoppningar från universitetet.

– Bredden är vår styrka, vi har alla it-tjänster, från it-infrastruktur till applikationer. Vi ser också hur digital transformation accelererat och tagit fart, det är en riktig förändringsresa för alla. Vi är med på den resan i allt från robotisering till Hololens, säger Sara Winqvist.

Bland de första med Hololens

Arbetet med Microsofts hårdvara Hololens är på väg att bli en stor framgång för hela CGI Sverige genom Umeåkontoret som tagit fram den egenutvecklade plattformen HoloTagger för augmented reality-tillämpningar. CGI är för övrigt ett av de första företagen i Europa som använder Hololens i innovationsprojekt med kunder inom ett antal olika branscher.

Ett annat exempel på innovationsarbete från CGI i Umeå är Unified Portal, en samverkansportal som kommer att lanseras inom CGI i Norden, men också har potential att bli ett verktyg för CGI globalt med över 63 000 anställda.

Del av ekosystemet

För allt detta innovationsarbete är det viktigt att vara en del av hela ekosystemet, betonar Sara Winqvist och Monika Lundberg.

– För att kunna möta kundernas förfrågningar inom Internet of Things, artificiell intelligens och robotisering så jobbar vi med partners. Ingen kan vara bäst på allt, det kommer så många specialiteter och vi vill samarbete med andra kring det, säger Monika Lundberg.

– Vi ser att hela ekosystemet börjar växa ihop. Det märks på våra riktigt stora kunder som gärna vill att någon tar ett huvudansvar för upphandlingar med många inblandade och syr ihop ett koncept där alla kan vara med, säger Monika Lundberg som gärna ser att CGI tar den rollen.

Att ekosystemet blir allt viktigare märks också i rekryteringar, menar Monika Lundberg.

– Vi lockar helt nya medarbetare idag. Här i norr har vi anställt sammanlagt åtta nya som kommer från olika mindre spelbolag. Det skapar en rolig dynamik och är en frisk fläkt i våra affärer, säger Monika Lundberg.