CGI och Movehome
CGI och hustillverkaren Movehome har utvecklat en app i smarta glasögonen Hololens för virtuell villavisning.

Se ditt framtida hus virtuellt i smarta glasögon

Nu kan du se hur ditt kommande hus ser ut virtuellt med smarta glasögon. CGI i Umeå har utvecklat appen för hustillverkaren Movehome.

Movehome tar nu villavisningen ytterligare ett steg in i framtiden. Företaget är först bland svenska hustillverkare att utnyttja Mixed Reality (MR) för att visa sina hus för potentiella köpare.

– Det ger en helt ny unik möjlighet att förstå huset man är intresserad av att bygga, säger Jennie Blom, marknadschef på Movehome.

MR, Mixed Reality innebär att man förstärker en virtuell verklighet med data som samspelar i en verklig värld, i realtid.

Se filmen om virtuella villavisningar

Framtidens husköpare
Movehome har tillsammans med den digitala innovatören CGI tagit fram en app som öppnar dörren mot framtiden för framtida husköpare. För att ta till sig upplevelsen används Microsofts ”smarta glasögon” Hololens.

– Tekniken är idealisk för virtuella villavisningar, där potentiella husköpare kan kliva in och gå runt i ett fullskaligt hus och uppleva det redan innan det byggs, berättar Bengt-Åke Claesson, PracticeLead på CGI med ansvar för digital innovation.

Movehomes kunder kommer att kunna uppleva husen i skala 1:1, vilket ger en genuin känsla för husens proportioner. Samtidigt får kunderna tillgång till en helt ny sorts information i jakt på det perfekta huset:

– Det unika är att man på plats och i realtid kan se huset på sin tomt, uppleva hur utsikten från olika fönster blir och till exempel se hur en flyttad vägg förändrar rumsupplevelsen, säger Bengt-Åke Claesson på CGI.

Bilderna som används i appen har tagits på en obebyggd tomt mellan broarna på Tegssidan av älven i Umeå.

Fler projekt
CGI i Umeå har också fler projekt på gång för Hololens. Microsoft Hololens är ett headset, en sorts kraftiga glasögon, med en inbyggd dator för hantering och projicering av tredimensionella bilder, så kallade hologram. Intresset för den nya tekniken är stort och CGI står nu i begrepp att inleda flera innovationsprojekt med kunder inom vård, industriproduktion och husbyggen.