Ludvig Bohlin, Alcides Viamontes Esquivel och Henrik Frienholt.
Henrik Frienholt, till höger, är ny marknadsansvarig för Zunzun och servern Shimmercat som företaget utvecklat. På bilden tillsammans med grundarna Ludvig Bohlin och Alcides Viamontes Esquivel .

ShimmerCat förstärker med marknadsansvarig

Nu tar startup-företaget Zunzun nästa steg, anställer marknadsansvarig för servern Shimmercat som företaget utvecklat.

Umeåföretaget Zunzun har uppmärksammats på flera sätt under 2016 för den nya snabba server, Shimmercat, som företagets grundare Ludvig Bohlin och Alcides Viamontes Esquivel utvecklat. Internetstiftelsen i Sverige har gått in med finansiering för att stötta utvecklingen, företaget har hyllats med Almi Nords utvecklingspris och i början av året fick Zunzun en eftertraktad plats i Tillväxtverkets satsning Startup-Sweden.

Nu är Zunzun redo att ta nästa steg, meddelar företagets grundare. Intresset för den server, Shimmercat, som företaget utvecklat växer sig allt starkare och för att kunna möta efterfrågan anställer Zunzun Henrik Frienholt som marknadsansvarig.

– Vi har nu en fungerande produkt som vi vill nå fler med. Henrik har en bred erfarenhet av startups och han har en bakgrund inom marknadsföring och sälj. Han kompletterar oss andra och kommer att kunna jobba vidare med kundkontakter och prospekts som vi inte hunnit med, säger företagets vd Alcides Viamontes Esquivel.

Henrik Frienholt kommer närmast från Dotkeeper där han arbetade som affärsutvecklare. Ursprungligen från Malmö har han arbetat i flera tidigare startups och kommer att ta en roll som ansvarig för marknads- och affärsutveckling runt ShimmerCat.

– Att få arbeta med ett företag som kommer förändra en hel marknad gör mitt uppdrag väldigt intressant. Jag kommer bidra med en stor dos av energi och vi kommer rita om bilden på hur man ser på programmering, säger Henrik Frienholt.