David Henriksson
Clavister siktar på tjugo anställda i Umeå inom kort. Nya lokalerna öppnar i november. David Henriksson, till höger, och Stefan Lejon, i bakgrunden, är två Umeåbor som tidigare pendlat till kontoret i Örnsköldsvik. Nu får de mycket närmare till arbetet när Clavister öppnar i Umeå.

Siktar på 20 anställda i nya lokaler

Tjugo anställda på mycket kort tid är målet för Clavister när företaget öppnar nytt kontor i Umeå i november. Redan är ett tiotal anställda klara och tio ytterligare förväntas bli klara framöver.

Som Infotech Umeå berättat tidigare kommer Clavister från Örnsköldsvik att öppna kontor i Umeå i höst. Nu kan vi avslöja att lokalen blir i samma hus som it-företaget Codemill håller till i på Haga. Inflyttning sker under november och företaget räknar med att ha 20 personer på plats inom kort tid.

– Direkt när vi flyttar in är vi närmare tio. Men vi rekryterar just nu fler, så ungefär lika många till kommer vi att anställa till vår utvecklingsavdelning i Umeå där vi siktar på att bli tjugo, berättar David Henriksson, chefsarkitekt för ett av Clavisters nätverksoperativsystem cOS Core.

Clavister har sitt huvudkontor i Örnsköldsvik där ett 80-tal medarbetare finns. Företaget har lyckats ta en globalt stark plats som leverantör av mobil- och nätverkssäkerhetsprodukter för skydd mot säkerhetshot.

Jobba i Umeå

Redan idag är flera Umeåbor anställda på företaget. När Clavister öppnar sitt kontor i Umeå är tanken att dessa inte ska behöva pendla till Örnsköldsvik utan istället jobba på Umeåkontoret tillsammans med de som nyrekryteras.

– Det här är ett sätt att behålla den kompetens vi har samtidigt som vi får ett närmare samarbete med universitetet här uppe i Umeå, säger David Henriksson som själv är en av Umeåborna som i framtiden inte kommer att behöva pendla.

– Vi söker nu mjukvaruutvecklare med spetskompetens inom C- och nodeJS-programmering. Vi söker också testingenjörer för att skriva automatiserade tester för våra brandväggar och vi söker även nätverksspecialister för att stärka upp vår supportorganisation.

Text och foto: Mikael Hansson