Arno Smit och Daniel Daboczy, grundare av FundedByMe.
Arno Smit och Daniel Daboczy, grundare av FundedByMe.

Ska hjälpa Umeåbolag hitta finansiering

Gräsrotsfinansiering via FundedByMe har hjälpt bolag att få in mer än en halv miljard kronor. Nu sker en satsning på Umeå.

FundedByMe, plattform för gräsrotsfinansiering, vill satsa på Umeå för att hitta bolag som söker finansiering.

– Vi kommer att ha Umeå och regionen som ett av områdena i Sverige där vi ska lägga extra mycket energi på att hitta olika samarbeten. Både med företag som söker investeringar, privatpersoner som vill investera i bolag oavsett storlek på egna plånboken samt näringslivet i stort, säger Michaela Berglund, marknadschef på FundedByMe.

– Målet är att komma till Umeå för nätverksträffar och hitta samarbeten med lokala näringslivsnätverk. Vi har ju sett hur bolag från Umeå har sålts till internationella storbolag (syftar på Googles uppköp av Limes Audio), så vi vet att det är en region att räkna med på alla nivåer, fortsätter Michaela Berglund.

MinFarm är ett av bolagen som fått stöd genom FundedByMe. Tjänsten låter kunder köpa sina gårdsprodukter online, direkt från lokala gårdar. MinFarms Gårdsbutik introducerades först genom ett pilotprojekt i Jämtland under 2013. Efter en större lansering i Västerbotten och firad som Årets hållbara företag 2014 av inkubatorn BIC Factory i Umeå har företaget gått vidare till Stockholmsområdet och öppnar i år även i Göteborg och Malmö.

FundedByMe är en av få ”full-service crowdfunding plattformar” som erbjuder finansieringsstöd genom equity crowdfunding (red:s kommentar: den som investerar får en del av företaget, finansieringsformen är en snabbt växande del av finansmarknaden).

Sedan start har bolaget hjälpt mer än 470 bolag från mer än 25 olika länder och totalt samlat in över 500 miljoner kronor. Bolaget har mer än 110,000 registrerade investerar medlemmar från närmare 200 länder. FundedByMe har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige samt samägda partnerbolag i Dubai, Finland, Malaysia, Polen och Singapore.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 20 juni, 2018Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

20 juni, 2018