Deltagare i ARctic Challenge 2017, arrangerat av Sense Smart Region.
Deltagare i ARctic Challenge 2017, arrangerat av Sense Smart Region.

Skapar tjänster för Internet of Things

Sensorer och öppna data kopplat till Internet of Things blir allt mer vanligt. Sense Smart Region bjuder in fler att vara med och skapa nya tjänster.

Fler möjligheter för att använda sensorer och öppna data i Internet of Things-plattformar. Det vill Sense Smart Region med säte i Skellefteå se. Därför ordnas en öppen tjänsteworkshop torsdag 14 december i Skellefteå.

Infotech Umeå har tidigare skrivit om Gustaf Wennerström och Viktor Åhlund som för Sense Smart Region utvecklat appen Touch point. Perfekt för den nyfikne som vill veta mer om sevärdheter. Appen gör det möjligt att ställa en fråga och svar direkt av exempelvis en staty eller sevärdhet.

Nyligen genomförde Sense Smart Region också ett hackathon, ARctic Challenge som hölls i startup-huset The Great Northern med IT-studenter från Umeå, Luleå och Skellefteå.

Vinnarna PERCOMM 1 hade gjort en ansiktsigenkänning för skolan som kan känna igen närvarande elever och automatiskt skapade närvarolistor och närvarostatistik.

Tvåorna PERCCOM 3 jobbade med en app för produktion av briketter, ett alternativ som kan bli möjligt för bönder i norr.

Men nu är det altså dags för ännu en möjlighet att vara med och skapa nya tjänster. Se mer om Sense Smart Regions workshop 14 december.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 6 december, 2017Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

6 december, 2017