Skellefteå intar Stockholm
Bild från en konsert i samband med ett tidigare arrangemang som Skellefteå gjort i Stockholm.

Skellefteå intar Stockholm med IT

IT-branschen finns med när Skellefteå intar Stockholm 25-28 november med konserter och träffar för näringsliv, studenter och familjer.

– Vi intar Stockholm några dagar för att visa vilka vi är och vad vi går för. Skellefteå har mycket att erbjuda oavsett om du är företagare, nyutexaminerad student eller om du har arbetat några år och vill hitta en plats där du kan kombinera en spännande karriär med en rik fritid, säger Helena Renström, marknadschef på Skellefteå kommun.

Under dagarna i Stockholm kommer Adlibris, som har placerat sitt kontor för IT-utveckling i Skellefteå, energibolaget Skellefteå Kraft och InfoVista, verksamma inom mobilteknik, att träffa ett 70-tal studenter på KTH inom olika utbildningar för att informera om exjobb och karriärmöjligheter i Skellefteå.

Under ett morgonmöte på Västerbottenskontoret i Stockholm finns också kommunalrådet Maria Marklund, kommunchef Kristina Sundin Jonsson samt näringslivschef Bengt Ivansson på plats för att möta företagare och entreprenörer som är intresserade av att skapa nya eller utveckla sina affärer med Skellefteå.

– Skellefteå ligger i framkant vad gäller IT och digitalisering likväl som teknik och industri. Företagen i Skellefteå är vana att arbeta tillsammans vilket skapat branschöverskridande samarbeten och därmed nya möjligheterna för de som vill etablera sig här, säger Bengt Ivansson, näringslivschef för Skellefteå kommun.

Se program för Skellefteå intar Stockholm.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 24 november, 2016Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

24 november, 2016