Nuiteq och Zone Systems
Skellefteåföretagen Nuiteq och Zone Systems inleder ett samarbete kring interaktiv digital skyltning. Fr. vänster: Alex Landoni och Harry van der Veen, båda Nuiteq, Henrik Siverhall och Anders Karlsson, Zone Systems.

Skellefteåföretag samarbetar om interaktiv digital skyltning

Digitala skyltar blir i framtiden allt mer interaktiva, tror skyltföretaget Zone Systems. Inleder därför samarbete med Nuiteq som haft stora framgångar med programvara för interaktiva multitouch-skärmar.

Båda
Zone Systems
och
Nuiteq
har sina huvudkontor i Skellefteå, men hela världen som arbetsfält. Nuiteq finns idag med sin Snowflake plattform i över 60 länder. Zone Systems skyltlösningar finns i drygt 80 länder.

Hemmaplanen i Skellefteå gör samarbetet naturligt men främst är det naturligtvis de båda företagens tekniklösningar som passar varandra. Zone Systems är en klassisk skyltleverantör sedan snart 40 år som under de senaste åren satsat allt mer på digital skyltning. Nuiteq är ett tämligen ungt företag som på kort tid nått stora framgångar med multitouch-lösningar för bildskärmar. Tillsammans tror de båda företagen att de kan nå långt inom området digital skyltning.

– Vi ser många fördelar med detta samarbete – för båda parter. Vi på Nuiteq tillför en framtidsteknik Zone hittills bara prototypat själva. Zone tillför samarbetet närapå 40 års erfarenhet från skylt och kommunikation rent generellt, säger Harry van der Veen, VD på Nuiteq.

– Interaktivitet blir allt intressantare på marknaden. För att säkerställa att Zone Systems fortsätter ligga i framkant väljer vi att inleda ett samarbete med Nuiteq. En aktör som vi bedömer vara en mycket kompetent partner och en av de som går i bräschen för utvecklingen inom det här området, säger Anders Karlsson, VD på Zone Systems.

Text: Mikael Hansson