Mats Eriksson, vd Arctos Labs och Stefan Lundström, vd Ductus Consulting Foto: Frida Göthager
Mats Eriksson, vd Arctos Labs och Stefan Lundström, vd Ductus Consulting Foto: Frida Göthager

Skellefteåföretag växer globalt inom telekom

Data Ductus satsar på internationell marknad inom telekom. Bygger nytt utvecklingskontor i Luleå för framtidens telekom- och nätverkslösningar.

Efterfrågan på Skellefteåföretaget Data Ductus tjänster, främst inom telekom, har vuxit kraftigt internationellt. I början av 2017 etablerades nya kontor i både Singapore och Dallas, två marknader där efterfrågan på företagets tjänster ökat de senaste åren.

För att fortsätta expandera globalt investerar Data Ductus i ett nytt utvecklingskontor i Luleå med tio nyanställda.

– Luleå har en lång tradition inom telekom och det passar oss perfekt nu när vi fortsätter expandera inom den sektorn. Genom partnerskap med Arctos Labs i Luleå kan vi dessutom komplettera med en annan typ av spetskompetens som vi inte har idag, fortsätter Lundström.

Utveckla telekom
Ambitionen är att i Luleå utveckla, testa och utvärdera nya koncept och därmed ligga i teknikens framkant när det gäller framtidens telekom- och nätverkslösningar.

Data Ductus, med drygt 200 anställda och kontor i både USA och Asien, har redan idag en verksamhet i Luleå som levererar lösningar inom optisk mätteknik till gruv- och processindustrin samt supporttjänster till större organisationer och gruvbolag.

– Vi märker att fler kunder fått upp ögonen för hela vår tjänsteportfölj som även inkluderar systemutveckling och integration inom IT, Internet of Things och telekom samt framtidssäkring av IT-tjänstehantering och Service Desk-funktioner, säger Stefan Lundström, vd på Ductus Consulting.