Vitec
Lars Stenlund och Olov Sandberg från Vitec tar emot Umeågalans pris som Årets tillväxtföretag.

Sköter fastigheter med smarta mobiler och surfplattor

Smarta mobiler och surfplattor ska användas för fastighetsförvaltning genom Vitec Fastighetssystem. Vitec utsågs till Årets tillväxtföretag på Umeågalan 2010.

Vitec fick sitt pris på Umeågalan 2010 med motiveringen ”innovativ produktutveckling” bland annat för att man i bolaget Vitec Fastighetssystem lanserar ett nytt produktområde med applikationer till smarta mobiler och surfplattor. Strategin för produktområdet är att göra apparna tillgängliga på mobila enheter som är baserade på Apple iOS, Google Android och Microsoft Windows Phone 7.

— Genom den snabba utvecklingen inom det mobila området har vi nu tillgång till kraftfulla och användarvänliga enheter som surfplattor och mobiler med pekskärmar. Dessa enheter är utmärkta plattformar för att göra våra system än mer tillgängliga för våra kunder och våra kunders kunder, framhåller Tommy Hallberg, VD för Vitec Fastighetssystem.

Söka bostad via smarta mobiler

Genom Vitec Fastighetssystems appar har bland annat lockat Botkyrkabyggen valt en systemlösning som gör det möjligt att söka bostad via smarta mobiler och surfplattor. Satsningen är ett led i Botkyrkabyggens strävan att öka tillgängligheten och höja servicenivån. Bostadssökande kommer via appar att kunna anmäla intresse och ta emot erbjudanden. Apparna gör det även möjligt för sökande att få tillgång till information om planlösningar, bilder och områdeskartor.

— Vi ser mycket stora möjligheter att genom satsningen ytterligare öka servicen och tillgängligheten för våra kunder. Vi vill ta vara på den snabba utvecklingen inom det mobila området och det faktum att många av våra kunder idag har tillgång till smarta mobiler och snart även surfplattor, framhåller Charlotte Ekfeldt, Chef Affärsutveckling på Botkyrkabyggen.

Foto: Andreas Nilsson