WebDev
Linda Tolj, Anders Gran, Jonny Strömberg och Måns Adler är alla föreläsare under WebDev i Umeå. Olle Håff, Dohi Sweden, medverkar även med en föreläsning.

Slutsålt WebDev samlar utvecklare i norr

Intresset för att diskutera webbens framtid och de allra senaste webbteknikerna har visat sig stort. Dohi Swedens utvecklarkonferens WebDev, som arrangeras för första gången i morgon, den 29:e oktober, är fylld till sista plats.

Alla 100 stolar på
konferensen WebDev
är redan bokade av utvecklare och kreatörer från branschen i regionen.

– Tyvärr kan vi inte ta emot fler än hundra besökare den här gången, men intresset lovar gott och redan nästa år kommer vi att växla upp det här evenemanget och erbjuda fler platser, säger projektledare Joel Nordin på Dohi Sweden. 

Internet of Things

Från scenen ska uttrycket ”the Internet of Things” plockas isär och analyseras. När den responsiva designen fullt ut integreras och förenas med det fysiska livet, när internet finns ute i saker som vi bär och använder, vad ger det för möjligheter? Hur kopplar vi samman alla enheter och adderar lösningar som verkligen förhöjer upplevelsen och även förenklar vårvardag? Det är några av huvudfrågorna  som ska diskuteras under WebDev.

– Sogetis konsulter tycker om utveckling, att det hela tiden händer något. WebDev ger dem möjligheter att se vad som händer på området, bli inspirerade och lära sig nya saker. Umeå är en stad med både kunder och leverantörer som ligger väldigt långt fram inom webbområdet. Därför känns det både roligt och viktigt med den här typen av event här, säger Patrik Bernhardsson på Sogeti.

Morgondagens digitala landskap

Först ut bland föreläsarna är Olle Håff från Dohi Sweden som sätter WebDevs kontext under rubriken ”Morgondagens digitala landskap”. Han följs av Jonny Strömberg från Jonny Action som talar kring ”Second screen som verktyg”.

Därefter väntar Anders Gran, Commercial Director på ustwo, som samlar sina tankar i ”Agile or fragile?”, följd av Linda Tolj , strateg på Ziggy Creative Colony med sin föreläsning "Möjligheter i en responsiv verklighet". Avslutar gör Måns Adler, grundare till Bambuser, som inspirerar med sju historier om hur vi redan idag arbetar med data som våra digitala enheter samlar åt oss.

InfoTech Umeå är huvudsponsor för WebDev och DinoLab partner.